2023 Vatandaşlık Maaşı Başvurusu Araştırılıyor! Vatandaşlık Maaşı Başvuruları Başladı Mı?

Vatandaşlık maaşının ne zaman verileceğiyle beraber nasıl başvuru yapılacağıyla ilgili araştırmalar sürüyor.

2023 yılında da toplumun farklı kesimlerine yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli destek ödemelerini hak sahiplerini iletiyor. Güncel ödemelere dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın duyurduğu vatandaşlık maaşı merak ediliyor. Bu çerçevede, vatandaşlık maaşına nasıl başvuru yapılacağı ve ödemelerin ne zaman başlayacağı araştırılıyor.

Varandaşlık Maaşı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Vatandaşlık maaşına dair Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın kamuoyuna bilgi vermesinin ardından, dar gelirli vatandaşların nasıl başvuruda bulunacağı merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz başvuru tarihlerine dair duyuru metni yayınlamadı.

Vatandaşlık Maaşı Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara belirlenen kriterlere göre vatandaşlık maaşı ödeme yapacak. Söz konusu ödemeler ile ilgili geçtiğimiz süreçte açıklama yapan Eski Bakan Derya Yanık "Bir gelir grubu var ki henüz yoksulluk sınırına düşmemiş ancak o riski taşıyor. Biz o riski bertaraf edebilmek için koruyucu ve önleyici yardımlarla destekleyeceğiz. Bununla hem ortalama gelir seviyesini korumasını, sosyal refahtan üzerine düşen payı almasını sağlayacağız. Yoksulluk sınırının altına düştüğünde daha çok destekleyeceğiz. Kamu anlamında maliyetin daha da yükseleceği bir grubu yoksulluk sınırına düşürmemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri