2023/24 MEB Kırtasiye Yardımı Tarihi Netleşti! İşte Hesaplara Yatacak Sosyal Yardımın Tutarı

İhtiyaç sahibi öğrencilere devletten kırtasiye yardımının hesaplara yatacağı tarih netleşti.

2023 yılı itibarıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına harekete geçildi. Çeşitli destek ödemeleri yapan yetkili kurumlardan Eğitim Öğretim Yardımı duyuruldu. Çocukların öğrenimleri sırasında malzeme eksikliği yaşamamaları ve düzenli bir şekilde okula gidebilmeleri adına maddi destek sağlanacağı açıklandı.

YÖK ve MEB tarafından ihtiyaç sahibi olup olmadığının tespiti sonrasında verilen kırtasiye desteklerinin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında da verileceği öğrenildi. Bunun üzerine ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen öğrencilerin malzemelerinin tam olması adına verilen bu yardımın tarihi de belli oldu. İşte kırtasiye yardımının verileceği tarih…

Kırtasiye Yardımı Başladı!

2023 yılında başlatılan desteklerden biri olan kırtasiye yardımı, öğrencilerin eşit fırsatlarda okula gidebilmesi için hazırlandı. Özellikle ekonomik anlamda zorluk yaşayan öğrencilerin hedeflendiği programda, ilkokuldan listeye kadar her öğrenciye imkan sunmaya devam ediyor.

Eğitim materyalleri, kalem, çanta ya da defter gibi temel kırtasiye malzemelerinin herkeste olması için harekete geçildi. Bu kapsamda verilen kırtasiye yardımlarından kimlerin faydalanabileceği de belli oldu.

Kırtasiye Yardımından Kimler Faydalanabilir? Kırtasiye Yardımı Şartları Nelerdir?

Eğitim ve Öğretim Yardımı başlığında verilen kırtasiye yardımından faydalanabilme şartları, dar gelirlilik olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki kişilerin kırtasiye yardımı alabilmesine karar verilmiştir:

  • Harp veya vazife malullüğü aylığı alan kişilerin çocuklarına,
  • İç güvenlik (2330 sayılı Kanun) asayiş ve terör (3713 sayılı Kanun) çerçevesinde aylık ödeme alan erbaş ve erlerin çocuklarına,
  • 2330 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin çocuklarına,
  • Vazife veya harp malulü olduğu belirlenen ancak görev değiştirerek çalışmaya devam ettiğinden aylıkları kesilenlerin çocuklarına,
  • Terör eylemini ortaya çıkaran, etkilerini azaltmaya ya da engellenmesine yardımcı ve faydalı olup; hayatını kaybeden, yaralanan ya da engelli hale gelenlerin çocuklarına ödeme yapılır.

Kırtasiye Yardımı Ne Zaman?

Okulların açılmasına oldukça kısa bir süre kalırken, kırtasiye yardımının ödeme tarihleri belirlendi. 1 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında kırtasiye yardımı yapılacağı duyuruldu.

Kırtasiye Yardımı Başvuru Ekranı

Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Kırtasiye yardımı ödemeleri "Eğitim Öğretim Yardımı" adı altında yılda bir kez, YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen öğrencilere toplu olarak ödenir.

2023-2024 Kırtasiye Yardımı Kaç TL?

Geçtiğimiz yıl MEB tarafından verilen kırtasiye yardımı 1400 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl ise tutarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Aksi belirtilmezse eğer bu yıl da kırtasiye yardımı 1400 TL olarak yatabilir.

Ekonomi Haberleri