26 Bin Vatandaşa İstihdam İmkanı! Bakan Varank Tarafından Duyuruldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ekim ayında düzenlenen 1201 teşvik belgesi sayesinde 26 bin kişinin istihdam edileceği 43 milyar TL'lik yatırımın destekleneceğini açıkladı.Bakan Varank yaptığı açıklamada "Üstelik...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ekim ayında düzenlenen 1201 teşvik belgesi sayesinde 26 bin kişinin istihdam edileceği 43 milyar TL'lik yatırımın destekleneceğini açıkladı.

Bakan Varank yaptığı açıklamada "Üstelik bu yatırımların 3'te 2'si komple yeni üretim tesisi. 2022'nin ilk 10 ayında düzenlediğimiz belge sayısı da 2021'in aynı dönemine göre yüzde 9 daha fazla." şeklinde konuştu.

Bakan Varank, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ekimde düzenlenen yatırım teşvik belgelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ekimdeki 1201 teşvik belgesiyle 26 bin vatandaşa istihdam sağlayacak 43 milyar liralık yatırımı destekleyeceklerini aktaran Bakan Varank, açıklamasını Twitter hesabından yaptı.

İnfografiğe Göre Değerlendirme Yapıldı

Varank'ın paylaşımında bulunan infografiğe göre, ekimde teşvik belgesi düzenlenen yatırımların yüzde 2'si madencilik, yüzde 2'si tarım, yüzde 9'u hizmetler, yüzde 30'u enerji ve yüzde 57'si imalat sektöründe yer aldı.

Açıklanan tutara göre en fazla yatırımı yüzde 35'lik payla "1. Bölge" ve yüzde 28'lik payla "2. Bölge" aldı.

Yatırım tutarının yatırım cinsine göre dağılımı incelendiğinde de komple yeni yatırımlar yüzde 66, tevsi yatırımlar yüzde 27 ve modernizasyon, entegrasyon ve üretim çeşitlendirmelerden meydana gelen diğer yatırımlar yüzde 7'lik pay aldı.

Bu seneki ocak-ekim arası döneminde düzenlenen teşvik belgelerinde, tahmin edilen sabit yatırım tutarı 2021 yılının ocak-ekim dönemine göre yüzde 52, istihdam da yüzde 8 yükseliş kaydetti.

Bakan Varank'ın Twitter Paylaşımı Şu Şekilde:

Ekonomi Haberleri