28 Aralık Altın Cephesinde Son Durum Ne? Gram Altın ve Çeyrek Altın Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Altın fiyatları, Çin'deki kısıtlamaların hafiflemesi ve ABD'deki enflasyonun soğuma işaretleri nedeniyle, Salı günkü yükselişin ardından Asya borsalarında yatay seyretti.Spot altın fiyatı, Pekin yönetiminin yolcuları karantinaya...

Altın fiyatları, Çin'deki kısıtlamaların hafiflemesi ve ABD'deki enflasyonun soğuma işaretleri nedeniyle, Salı günkü yükselişin ardından Asya borsalarında yatay seyretti.

Spot altın fiyatı, Pekin yönetiminin yolcuları karantinaya alma zorunluluğunu kaldırmasının ardından, bir önceki kapanışta %0.9 yükselerek ons başına 1.800 doların üzerine çıkmıştı. Gram altın ise tarihi rekorunu yenileyerek 1.100 TL'nin üstünü görmüştü.

Sıfır Covid politikasının hızla gevşetilmesinin ardından, önümüzdeki yıl, dünyanın en büyük altın alıcılarından biri olan Çin'de büyümenin hızlanması bekleniyor. Ancak bu durum küresel çapta enflasyon baskısına katkıda bulunabileceğinden, faiz getirisi olmayan altın için negatif bir etkiye de neden olabilir.

28 Aralık Gram Altın Fiyatı 

Bugün saat 15.00 sularında 1.100 TL seviyesini tekrar deneyen gram altın fiyatı, hızla geri çekildi. Günü 1.088 TL seviyesinden kapatan gram fiyatı, bu yazının yazıldığı dakikalarda 1.082 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

28 Aralık Çeyrek Altın Fiyatı 

Gün içinde oynak seyreden çeyrek altın, en çok 1.812 TL seviyesine kadar çıktı. Günü 1.811 TL'den kapatan çeyrek, bu yazının yazıldığı dakikalarda 1.804 TL seviyesinde seyrediyor.

28 Aralık Ons Altın Fiyatı

Geçtiğimiz günlerde 1.800 dolarlık önemli seviyeyi aşan ons altın, gün boyunca bu seviyenin üzerinde kalmayı başardı. bir önceki kapanışını 1.812 dolardan yapan ons fiyatı, bu yazının yazıldığı dakikalarda, 1.801 dolar seviyesinde.

Ekonomi Haberleri