2023 Asgari Ücrete İlişkin Rakam Verildi!

Toplumdan her kesim vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 2022 biterken 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Vatandaşı gözü, kulağı asgari ücret 2023 zammında.Hükümeti...

Toplumdan her kesim vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 2022 biterken 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Vatandaşı gözü, kulağı asgari ücret 2023 zammında.

Hükümeti yöneten AK Parti'den 2023 asgari ücret zammına ilişkin ilk kez açıklama yapıldı. AK Parti'den genel ilk açıklama asgari ücret zammında heyecan yarattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, açıklamayı Çorum'da gerçekleştirdiği konuşmasında yaptı.  Başkan Yardımcısı Demiröz, asgari ücrette enflasyon farklarını ilave edilerek kimsenin tahmin edemeyeceği bir rakam çıkacağını açıkladı.

Asgari Ücret Hem İşçiyi Hem de İşvereni Koruyor

Bir basın mensubunun asgari ücret ile alakalı sorusuna Başkan Yardımcısı Demiröz, “KOSGEB ile diğer esnaflarımıza, işverenlerimize çeşitli destekler sunuyoruz. İlk olarak asgari ücretten başlayayım. Asgari ücrette net 5 bin 500 lira veriyoruz ve işverenlere vergiden muafiyet var. Bildiğiniz gibi 5 bin 500 lira asgari ücret net olunca onun vergisi işverenin sırtına biniyor. Herkes asgari ücret devleti ilgilendiriyor devlete yük getiriyor zannediyor. Öyle bir şey asla yok. Asgari ücret özel sektör ile alakalı hem işçiyi hem de işvereni koruyarak çalışma barışı ismi altında normal bir rakam tespit edilmeye çalışılıyor." şeklinde yanıt verdi.

2023 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Demiröz, konuşmasının devamında 2023 asgari ücrete ilişkin rakam verdi. Asgari ücret 2023 zammına yönelik kulisleri hareketlendirecek söylemlerde bulunan Demiröz, "6. aydan sonraki enflasyon dikkate alındığında benim şimdiki hesaplarıma göre konuşula bir şey yok, görüşmeler henüz başlamadı ancak 7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki de onun üstünde bir şeyler düşünülebilir" ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri