3 Ekim yarın T.C. kimlik numaranız ile hemen 11.250 TL ödeme alabilirsiniz

Yapılacak yardım yüksek meblağlı olmasa da zor durumda olan kimselere bu miktar oldukça yardımcı olacaktır. Birçok kişi son dönemlerde ekonomik olarak zor durumda olduğundan en ufak miktarlar bile dar gelirli kimseleri mutlu etmektedir....

Yapılacak yardım yüksek meblağlı olmasa da zor durumda olan kimselere bu miktar oldukça yardımcı olacaktır. Birçok kişi son dönemlerde ekonomik olarak zor durumda olduğundan en ufak miktarlar bile dar gelirli kimseleri mutlu etmektedir. Verilen bu yardımların ilerleyen dönemlerde de devam edeceği ve bunun yanında kişilere gıda ve yakacak yardımı gibi pek çok yardımında ilerleyen dönemlerde geleceği tahmin ediliyor.

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntıları göz önünde bulundurduğunuzda herkesin maddi olarak yardıma ihtiyacı olduğu unutulmamalı. Bu yardımları alan kişilerin biraz daha rahat nefes aldıklarını görmek mümkün olacaktır.

Ödemeler Başladı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her zaman olduğu gibi ekonomik olarak zor durumda olduğumuz şu günlerde de insanların yanında olmaya devam etmektedir. Nakit destek ödemeleri henüz başlamasa da doğalgaz fatura yardımları 5 eylülde başlamıştır. Yapılacak yardımlarla beraber 2 milyon hanenin durumunun iyileşeceği düşünülmektedir. Kişilerin başvurularının ardından kısa süre içinde gerekli tespitler yapılacak ve ödemeler hızlıca kişilere ulaştırılacaktır. Bu sefer başvuran kişilerin e-devlet üzerinden başvurularını takip etmesi gerekmektedir. Çünkü destek hakkı kazanan kimselerin listesi yine e-devlet üzerinden açıklanacaktır. Ödemelerin ise PTT üzerinden yapılacağı tahmin edilmektedir.

Bu yardım İçin Nereden ve nasıl Nasıl Başvurabiliriz

E-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından gerekli formu doldurarak yapabileceğiniz ödeme başvurularına her haneden bir kişi başvurmalıdır. Çünkü ödemeler hane başına yapılacaktır. Eğer bir haneden birden çok başvuru olursa sadece bir kişinin talebi değerlendirilecektir. Ödemeler yapılırken listeler kişilerin kimlik numaralarının son hanesine göre oluşturulacaktır. Kişilerin emekli yaşlı aylığı gibi ödenekler almaması ve işsizlik ödeneği gibi imkanlardan faydalanmıyor olması gereklidir. Aynı şekilde memurlar ve düzenli maaş alan kişilerinde bu desteklerden faydalanamayacağını belirtmemiz gerekir. Bu şartların amacı da sadece gerçekten ihtiyacı olan kişilere yardımların ulaşmasıdır.

Ekonomi Haberleri