4 Yılın Sonunda Zam Mı Geliyor? 75 Kuruş Olsun Talebi Yankı Uyandırdı

Bildiğiniz gibi 2019 yılında çevre kirliliğini azaltmak amacıyla market poşetleri ücretli hale gelmişti. Market poşetleri ücretli hale getirilerek kullanımını azaltmak hedeflenmektedir. 4 yıldır 25 kuruşa satılan market poşetinin...

Bildiğiniz gibi 2019 yılında çevre kirliliğini azaltmak amacıyla market poşetleri ücretli hale gelmişti. Market poşetleri ücretli hale getirilerek kullanımını azaltmak hedeflenmektedir. 4 yıldır 25 kuruşa satılan market poşetinin 75 kuruşa satılacağının söylenmesi yankı uyandırmaya yetti.

Poşet fiyatlarıyla ilgili yeni bir tartışma başladı. Marketçiler tarafından uzun zamandır aynı fiyatta olan poşet fiyatlarının yükseltilmesi talep edilirken vatandaşlar bu duruma tepki göstermektedir. Zam tartışmalarının odağına bu kez poşet zammı geldi. Şuanda markette her bir poşet için 25 kuruş ödeme yapılmaktadır. Artış gösteren maliyetler sebebiyle marketçiler 25 kuruşa satılan poşetlerin 75 kuruşa satılmasını istiyor.

Poşete Zam Gelecek Mi?

Market poşetlerinin 25 kuruşa satılmasına tepki gösteren vatandaş 75 kuruştan satılmak istemesine büyük tepki gösterdi. Vatandaş tarafından:

“Marketçiler bunu istiyorlar evet ama halk bunu onaylamayacak. Hayır poşet hiç kullanmam. Hiç ücretli olmasın o 25 kuruş da olmasın. Vatandaş 25 kuruşu veremiyor. 75 kuruşu nasıl versin. Vermez ki” denildi.

Poşet zammıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklama yapılması bekleniyor. Eğer zam gelirse 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren zamlı fiyattan satılacağı düşünülmektedir.

Ekonomi Haberleri