4A-4B-4C Fark Etmiyor! Emekli İkramiyesi Çifter Çifter Ödenecek! Yeni Hükümet Onayladı

Haziran ayının sonunda kutlanacak olan Kurban Bayramı ikramiyesinde belirli koşullarda emekli çifte ikramiye alacak.

Uzun süredir gündemde olan ve EYT yasası, Kahramanmaraş depremi sonrasında meclisin kapanması akabinde sekteye uğrasa da Mart ayında çalışmalar hız kazanmış ve EYT'li Nisan ayında emekli maaşını almaya başlamıştı. Ramazan Bayramı ikramiyesinden de faydalanma imkanı bulan EYT'liye özel bankalar promosyon ödemesi de yapmış hatta çarpı 2 promosyon ödemesi bile bankalar tarafından kampanya kapsamında sunulmuştu. Yeni hükümetin kurulması sonrasında ise EYT'liye çifte müjde daha verildi. Haziran ayının sonunda kutlanacak olan Kurban Bayramı ikramiyesinde belirli koşullarda EYT'li çifte bayram yapacak. İşlemlerini tamamlayamayan EYT'li Haziran ayında maaş almaya hak kazanıyor ise geçtiğimiz bayram alamadığı ikramiye ödemesinden de faydalanabilecek.

EYT başvurusunu 31 Mart'a kadar tamamlayan emekli maaş artı ikramiye ödemelerini almıştı. İkramiyelerini o dönemde alamayan EYT'li ise Haziran ayında işlemlerini tamamlayıp Haziran maaşını almaya hak kazandığı durumda 2 bayram ikramiyesini de birlikte alacak.

Yıl şartı, prim şartı detaylarını tamamlayan EYT'li emekli olma hakkını kazandı. Mart sonunda işlemlerini tamamlayamayan belgeleri eksik olan emekli adayı ise aradan geçen süreçte işlemlerini tamamlaması ve Haziranda maaş alması ile birlikte bir çok ödemeden faydalanabilecek. Öte yandan Kurban Bayramı ikramiyelerinde de artış olabileceği konuşulurken, emeklilik işlemlerini tamamlayamayanlar böylece maaşları ile birlikte Haziran sonunda toplu ödeme alabilecek.

Yasanın onaylanması sonrasında geri kalan zaman için toplu maaş ödemesine istinaden bir de emekli ikramiyesinden faydalanabilecek. Bir de emekli bayram ikramiyesine Kurban Bayramı zammı gelirse, tadından yenmeyecek deniliyor. Nisan ayında başvurusu tamamlananlar Haziran ayında maaş alabilecek iken bir de geriye dönük ödeme ile birlikte 2 bayram ikramiyesini de birlikte alabilecek.

Bayram ikramiyeleri Artacak mı?

Emekli bayram ikramiyesinde son durum merak ediliyor. Bayram ikramiyesi konusunda yapılacak olan zam açıklaması bekleniyor. Erdoğan'ın seçim öncesi açıklamasında 1100 TL ödenen bayram ikramiyesi 2000 TL olarak açıklanmış ve akabinde de Ramazan Bayramında ödemeler hesaplara geçmişti. Şimdiler de ise bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapılacağı iddiaları kulislerde konuşuluyor.

2000 Tl olan bayram ikramiyesinin 3000-3500 TL arasında ödenebileceği gündemde. Dün düzenlenen kurul toplantısında konu ile alakalı detaylar açıklanmasa da ilerleyen günlerde net açıklama bekleniyor.

İkramiyeler Ne Zaman Ödenecek?

Geçtiğimiz ay Ramazan Bayramında ikramiyeler bayramdan hemen önceki hafta emekli maaşı ile birlikte ödenirken, Kurban Bayramı maaş ve ikramiye ödemelerinde de durumun aynı olacağı söyleniyor. 17-27 Haziran tarihleri aralığında bayram ikramiyesi ödemesi ile birlikte emekli maaşlarının da yatırılacağı biliniyor.

Dul ve Yetim İkramiyelerine de Zam Olacak

Emekliye bayram ikramiyesi ödemesi ile eş zamanlı olarak Dul ve Yetim aylığı alanlarda da bayram ikram ikramiyesi ödemesi yapılmakta iken olası bir zam durumunda bu ödemeler de zamlı bir şekilde yapılacak.

Ekonomi Haberleri