567 Bin Kişiye Destek Ödemesi Yapılıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Paralarını Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından temmuz ayında da farklı destek ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.

Temmuz ayında gündemin ilk sırasında maaş zamları yer alırken, haziran ayında asgari ücret zammının netlik kazanması ve memur, emekli maaşlarına temmuz ayında zam yapılmasıyla beraber, zamlı maaş ödemelerine ve farklı destek programlarına dair araştırmalar hız kazandı. Destek ödemelerinde de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı artışa giderken, zamlı destek ödemelerinin ne zaman verileceği, temmuz ayı ödemelerinin tutarı ve temmuz ayında hak sahiplerine iletilen güncel sosyal yardım paraları merak ediliyor.

Temmuz Ayı Sosyal Yardım Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımının temmuz ayı itibariyle 567 bin kişinin hesabına yattığını duyurdu. Her ay düzenli olarak hak sahiplerine iletilen destek ödemesi ile ilgili açıklama yapan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 440 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 567 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğimizi vurgulayarak, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Zamlı Sosyal Yardım Destek Ödemeleri

Temmuz ayı evde bakım maaşının 567 bin hak sahibinin hesaplarına yatırılmasından sonra zamlı destek ödemesinin tutarı ve zamlı ödemelerin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerdeki açıklamasında memur maaş katsayısına göre destek ödemelerinin zamlanacağını ifade etmişti. Bu kapsamda, temmuz ayında 4.336 TL tutarındaki evde bakım maaşı verilirken, ağustos ayından itibaren zamlı ödemeler iletilecek. 5.098 TL olması beklenen zamlı evde bakım maaşının ağustos ayında iletileceği ile ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yayınladığı bilgilendirme metninde ‘’Öte yandan Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılacak’’ şeklinde yazdı.

Ekonomi Haberleri