6-25 Yaş Arası Evladı Olana Bayram Harçlığı! Toplam 3 Bin TL Olacak Bayram Öncesi Ödenecek

Uzun zamandır açıklanması bekleniyordu. Bayram öncesinde açıklama yapıldı

Ekonomik şartlardan özellikle de enflasyon rakamlarından en çok etkilenen kesim öğrenciler ve ebeveyni olmakta. Bunun farkında olan devlet okuyan öğrenciye her türlü desteği sunmakta. Öğrenciye destek ödeme kalem sayısı gün gün artmaya devam ederken, adeta öğrenciye bayram harçlığı olarak dikkat çeken ödeme için başvurular devam ediyor. Bayrama kadar başvuran öğrenciye 750 TL ödeme yapılıyor. Başvuran öğrencinin belirlenen şartları taşıması durumunda anında 750 TL ulaşım desteği sağlanıyor. Bayram harçlığı gibi olacak olan ödemeler için ise okullar kapansa da başvurular hala devam ediyor. Yıl boyunca ödemeler toplam 3000 TL'ye ulaşıyor.

Son seçimlerde tekrardan kazanan ve Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere verdikleri destekten bahsederken, o dönem çok da dikkat toplamayan bir destek ödemesinin altını çizdi ve yaptığı açıklama da sosyal yardım alan ailelerin farklı ilde ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi gören çocuklarının şehirlerarası ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının başladığını belirtti.

Öğrenci ulaşım desteği başvuru şartları o dönemden sonra dikkat çeken destek ödemeleri arasında yer almaya başladı. Ve şimdiler de ise başvurusu devam eden "750 TL ulaşım yardımı başvuru şartları neler? sorusunun yanıtı ise merak ediliyor.

Ulaşım Desteği Ne Kadar Ödenecek

Okulların kapanması ile birlikte çok dikkat çeken ve ailesinin yanına gitmek için adeta nakit ihtiyacı duyan öğrencilerin hesabına hemen yatırılıyor. Söz konusu yardımda ise farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olunması hedefleniyor. Konu ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında "Bizim yaptığımız sosyal yardımların, sosyal desteklerin tamamının dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ilk kez uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz' demişti.

Senenin belli vakitlerinde ödenmesi planlanan bu destek ödemesi sayesinde bayramda ailesinin yanında olmak için can atan öğrenci çifte bayram yapıyor. Üniversite öğrencisine ise 3,000 TL civarında ödeme yapılıyor. Yeni yardım programı 2023'ün en çok dikkat çeken öğrenci destekleri arasında yer alırken, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim süreçlerine katkıda bulunması hedefi ile ödemeler yapılmakta.

Öğrenci Yardımı Başvurusu

Öğrenciye bayram öncesinde yapılacak olan ulaşım yardımı kapsamında başvurular öğrenci veya ailesi tarafından ailelerin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) başvurarak tamamlanabiliyor. Bu yardım sene içerisinde öğrencilere 3 bin TL destek sağlarken, bayramdan önce ödenecek olması ile birlikte ise bayram harçlığı olarak nitelendiriliyor.

Ekonomi Haberleri