65 Yaş Aylığı Zam Geldi! 2023 Yaşlılık Maaş Ne Kadar?

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam geçtiğimiz günlerde netlik kazandı. Maaş zamlarının belli olması ile birlikte, çeşitli ödemelere ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, yaşlılık maaşına...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam geçtiğimiz günlerde netlik kazandı. Maaş zamlarının belli olması ile birlikte, çeşitli ödemelere ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, yaşlılık maaşına ne kadar zam yapıldığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

65 Yaş Aylığı Ne Kadar?

65 yaş alığı çerçevesinde geçtiğimiz yıl 1.684 TL ödeme yapılıyordu. Gerçekleşen artış ile birlikte, 65 yaş aylığı yeni yılda 2.604 TL seviyesine yükselecek.

65 Yaş Aylığı Kimler Alabilir?

65 yaş aylığı tutarı ile ilgili araştırmalar devam ederken, söz konusu ödemeyi almak için gerekli olan şartlar da merak ediliyor. Yaşlılık maaşını alabilmek için gerekli olan koşullar şöyle:

1. 65 yaşını doldurmuş olan,

2. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,

3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir

Ekonomi Haberleri