7.000 TL + Yüzde 55 Zam Müjdesi! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça haziran ayında da maaş zamları ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.

Haziran ayı itibariyle milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, farklı kurumlardan ve sendikalardan da toplu iş sözleşmelerine dair açıklamalar geliyor. Toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammı için kamuoyuna bilgi verildiği için güncel açıklamalara dair araştırmalar da sürüyor.

Toplu İş Sözleşmesi Haziran 2023

Özçelik-İş Sendikası ile İSDEMİR işveren vekilleri arasında yürütülen 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucunda anlaşmaya varıldı ve imzalar atıldı. Toplu iş sözleşmesi neticesinde, birinci altı aylık dönem için 7 TL+yüzde 55 oranında ücret artışı sağlandı. İkinci altı ayda enflasyon, üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon+2 oranında artışlar yapılacak. Ramazan Bayramı Yardımının 3 bin TL, Kurban Bayramı Yardımının 7 bin TL, izin harçlığının ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi. Ayrıca Destek Primi adı altında ise bütün çalışanlara 28 Temmuz 2023 tarihinde 10 bin TL ödenme sağlanacak.

Maaş Zamları Açıklanıyor

İSDEMİR personelleri için toplu iş sözleşmesi imzalanırken, haziran ayında sendikalar ve kurumlar arasında görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki günlerde maaş zamlarına dair yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri