7.500 TL Emekli Maaşı Alanlara Müjde! Emekli Zammı Noktasına Virgülüne Kadar Hesaplandı

Emekli maaşlarına zam yapılmasının ardından, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı merak konusu oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde haziran ayında gerçekleşti. İşçi ve işveren temsilcilerinin katıldığı toplantıda, asgari ücrette yüzde 34 oranında zam yapılmasına ve asgari ücretin 11 bin 402 TL seviyesine yükseltilmesine karar verildi. Memur maaşları ile ilgili ise AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Memur maaşlarında yüzde 17.55’lik enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 TL seyyanen artış sağlanacağının duyurulması ile birlikte, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak konusu oldu.

Temmuz Zammı En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına yüzde 34 oranında zam yapılacağı ile ilgili açıklama temmuz ayının ilk günlerinde geldi. Emekli maaş zammının netlik kazanması ve TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi ile birlikte, zamlı maaşların tutarı da merak ediliyor. En düşük emekli maaşına yıl için 2.000 TL ara zam yapılmış ve 5.500 TL’den 7.500 TL seviyesine yükselmişti. Bu kapsamda, temmuz zammı ara zam önceki tutardan yani kök maaştan hesaplanacak. Kök maaş üzerinden yapılan hesaplamalar ise şöyle:

Kök Maaşı 5.500 TL Olan Emekliler: 7.500 TL Maaş Almaya Devam Edecek
Kök Maaşı 6.000 TL Olan Emekliler: 7.500 TL Maaş Almaya Devam Edecek
Kök Maaşı 6.500 TL Olan Emekliler: 8.125 TL Maaş Alacaklar
Kök Maaşı 7.000 TL Olan Emekliler: 8.750 TL Maaş Alacaklar
Kök Maaşı 7.500 TL Olan Emekliler: 9.375 TL Maaş Alacaklar

Emekli Maaşları Ne Zaman Verilecek?

Yüzde 25 zam ile kök maaş üzerinden hesaplamalar devam ederken, en düşük emekli maaşı 7.500 TL olmaya devam edecek. Zamlı maaşların ne zaman verileceği de belli oldu. Temmuz ayından itibaren milyonlarca emekli zamlı maaşları hesaplarına görecekler. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, tahsis numarasının son rakamına göre zamlı maaş ödemesi başladı.

Ekonomi Haberleri