7 Bin 786 Liraya Çıktı! Açıklanan Rakamlar Dudak Uçuklattı

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Türk-İş tarafından açıklandı. Türk-İş, yoksulluk sınırını da duyurdu. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Türk-İş verilerine göre, kasım ayında 7 bin 786 liraya yükseldi....

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Türk-İş tarafından açıklandı. Türk-İş, yoksulluk sınırını da duyurdu. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Türk-İş verilerine göre, kasım ayında 7 bin 786 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı da 25 bin 364 liraya çıktı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) kasım açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını duyurdu.

Geçtiğimiz Ayın Verileri Nasıldı?

Açıklanan verilere göre, açlık sınırı 7 bin 786 lira ile mevcut asgari ücretin 2 bin 285 lira üzerinde yapıldı. Açlık sınırı ekimde 7 bin 425 TL'ydi.

Türk-İş tarafından açıklanan verilere göre dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise kasım ayında 25 bin 364 liraya çıktı. Ekim ayında yoksulluk sınırı 24 bin 186 TL seviyesindeydi.

Dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda harcamasının kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 4,87 yükseldiği ifade edildi.

Verilere göre temel gıda ürünlerindeki yükseliş 2022 Ocak'a göre yüzde 90,02 ve son 12 ayda yüzde 137,38 olarak kaydedildi.

TÜİK tarafından açıklanan aylık enflasyon verileri öncesi duyurulan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak kabul ediliyor.

Ekonomi Haberleri