7 Yıl İçinde Silinecek Meslekler Belli Oldu! Geleceğin Meslekleri Belli Oldu

Devamlı bir gelişim içerisinde olan teknoloji çağı, yepyeni olanakları önümüze sunuyor. Bu yeni olanakların gelişmesi ve çağa adapte olması için de yeni meslek gruplarına ihtiyacı duyuyoruz. Yeni çağa ayak uyduran ve gelecekte...

Devamlı bir gelişim içerisinde olan teknoloji çağı, yepyeni olanakları önümüze sunuyor. Bu yeni olanakların gelişmesi ve çağa adapte olması için de yeni meslek gruplarına ihtiyacı duyuyoruz. Yeni çağa ayak uyduran ve gelecekte çok daha önemli olacak mesleklerde çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor.

Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle beraber mesleklerde de değişim gözleniyor. Özellikle meslek tercihlerini yapacak gençler ve aileleri, gelecekte popülerler olacak ve yok olabilecek meslekleri bilerek seçimlerini yapmak istiyor.

Gelecek yıllar içerisinde teknolojinin hızlı ilerleyişiyle birlikte yeni mesleklerin gözde olacağı öngörülüyor. Bazı meslekler ise yine teknolojinin gelişmesiyle beraber yerini yapay zekaya bırakıyor.

Geleceğin Meslekleri Neler?

Bu baş döndüren hız yaşamlarımızla beraber mesleklerimizi de etkilerken ilerde farklı alanlara yönelmemiz gerektiği konusunda da bizleri uyarıyor. Gelecekte yer alacak bu meslekler için kendimizi geliştirerek yeniliğe ayak uydurmamız gerekebilir. İşte geleceğin meslekleri…

Doktorluk, öğretmenlik, mühendislik, hemşirelik ve mimarlık gibi meslekler elbette hayati öneme sahip olsa da geleceğin ritmini belirleyecek olan meslekler günümüzde daha da önemli hale geliyor.

Uzman isimler 2030 yılına kadar çok sayıda mesleğin popüler hale geleceğini, bununla beraber bazı mesleklerin dünyadan silineceğini ifade etti.

Hangi Meslekler Yok Olacak?

Uzmanlar, şimdi yapılan işlerin en az üçte ikisinin gelecekteki on yıl içinde yapay zeka tarafından yapılabileceğini söylüyor. Bu sebeple bazı mesleklerin popülerleşmesi, bazılarınınsa tarihten silineceği kaydediliyor.

Peki hangi meslekler silinecek? Geleceğin meslekleri neler? İşte dünyadan silinecek meslekler ve geleceğin meslekleri...

Teknoloji çağında yaşadığımız şu günlerde hemen hemen herkes her şeyi internet üzerinden yapmaya başladı.

İngiltere'de bulunan Oxford Üniversitesi tarafından gelecekteki mesleklere yönelik bir araştırma yapıldı. Oxford'un araştırmasına göre, gelecek 10 yıl içinde birçok meslek otomatik olarak yapılabilecek durum böyle olunca da bazı mesleklerin ömrü tamamlanmış olacak.

2030 Yılına Kadar Dünyadan Silinecek Meslekler Şu Şekilde:

Seyahat Danışmanlığı

Kasiyer

Fast-food Çalışanı

Postacı

Banka Çalışanı

Tekstil İşçisi

Matbaa Operatörü

Geleceğin Meslekleri İse Şu Şekilde:

Yapay Zeka Mühendisliği

Robotik Mühendisliği

Siber Güvenlik Uzmanlığı

Yazılım ve Uygulama Geliştiricisi

Oyun Geliştiricisi

Dijital Pazarlama Uzmanlığı.

Ekonomi Haberleri