700 Bin Kamu İşçisinin Maaşı Zammı! Toplu İş Sözleşmesi Son Gelişmeler

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün imzalanması için sayılı günler kaldı. 700 binden fazla kamu işçisinin maaşlarının belirleneceği süreçte görüşmeler devam ederken, toplu iş sözleşmesinin ne zaman imzalanacağı...

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün imzalanması için sayılı günler kaldı. 700 binden fazla kamu işçisinin maaşlarının belirleneceği süreçte görüşmeler devam ederken, toplu iş sözleşmesinin ne zaman imzalanacağı merak ediliyor. Bu kapsamda, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili araştırmalar son günlerde hız kazandı.

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü 2023

Kamuda görev yapan 700 binden fazla kamu işçisinin maaşlarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün mayıs ayından önce imzalanacağı tahmin ediliyor. Söz konusu görüşmelerde, taban ücretin 11 bin 500 TL seviyesine yükseltilmesi ve 2023 yılının ilk altı ayında yüzde 30 zam yapılması teklifi verilmişti. İlk teklifin ardından, taban ücretin 12 bin liraya yükseltilmesi ve ilk altı ay yüzde 40 zam yapılması için pazarlıklar başladı.

Toplu İş Sözleşmesi Ne Zaman İmzalanacak?

Kamuda çalışan yüz binlerde işçinin maaş zammının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün önümüzdeki günlerde imzalanması bekleniyor. Mayıs ayı öncesinde maaş zammının netlik kanacağı düşünülürken, ilerleyen süreçte toplu iş sözleşmesine dair kamuoyuna bilgi verilebilir.

Ekonomi Haberleri