81 İlde 150.000 TL Faizsiz Kredi Verilecek! İki Boyunca Geri Ödeme de Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki süreçte duyurduğu kredi ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Seçim sürecinde vatandaşlara yönelik çeşitli vaatler açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere de faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyurmuştu. 150 bin TL’lik kredi verileceğinin açıklanmasının ardından, krediye nasıl başvuru yapılacağı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, evlilik kredisi ile ilgili evlenmeyi düşünen kişiler araştırmalar yapıyorlar.

Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

48 ay vadeli, faizsiz 150 bin TL evlilik kredine dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.” demişti. İlerleyen süreçte Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ve evlilik kredisinin verilmesi bekleniyor.

Evlilik Kredisi Yaş Sınırı

Evlilik kredisine dair pek çok ayrıntılı merak edilirken, kredide yaş sınırı olup olmadığı da araştırılıyor. Evlilik kredisinde yaş sınırı bulunup bulunmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ekonomi Haberleri