Acele Eden Alacak! Çocuğu Olan Ev Hanımlarına 1300 TL Veriliyor

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konuların başında çocuk parası gelir. Özellikle yeni doğum yapan kişiler çocuk parasıyla ilgili araştırma yapıyor. Resmen aile bütçesine katkı şeklinde olan çocuk parası alabilmek için...

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konuların başında çocuk parası gelir. Özellikle yeni doğum yapan kişiler çocuk parasıyla ilgili araştırma yapıyor. Resmen aile bütçesine katkı şeklinde olan çocuk parası alabilmek için elbette bazı şartları karşılamanız şarttır. Annelere doğumdan sonra ödenen çocuk parası hem hamileler hem de doğum yapan kişiler tarafından merak içerisinde araştırılmaktadır. İlk çocuk, ikinci çocuk ve üçüncü çocuk için verilen destek ödemeleriyle ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

Doğum parası adı altında annelere verilen çocuk parası yardım miktarı çocuk sayısına göre farklılık göstermektedir. İlk çocuğunu doğuran annelere 300 TL, ikinci çocuğunu doğuran annelere 400 TL, üçüncü ve diğer çocuklar için 600 TL verilmektedir. Bunun haricinde çoklu doğum yapan annelere ödenen çocuk parası da farklı olmaktadır. İkiz çocuk doğuran anneye 700 TL, üçüz çocuk doğuran anneye 1300 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

1300 TL Alma Şartları Nelerdir?

Devlet tarafından zengin fakir tüm kadınlara ödenen 1300 TL doğum parası veya diğer adıyla çocuk parasından faydalanmak için bazı şartların karşılanması gerekir. Bu şartlar arasında:

  • Doğum yardımı için annenin bizzat başvuru yapması,
  • Annenin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olması,
  • Annenin 15.05.2015 tarihinden sonra doğum yapmış olması,
  • Bebeğin ölüm doğum olmaması gibi şartlar yer alır.

1300 TL yardımdan faydalanmak için öncelikle annenin nüfus müdürlüğüne giderek çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde yer alan kaydının oluşturulması gerekir. Hemen ardından bakanlık tarafından hazırlanan Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın müdürlüklerine bizzat teslim edilmesi gerekir.

Ekonomi Haberleri