Ağızları Açık Bırakacak 2023 Altın Tahmini! İslam Memiş İlk Çeyrekte Gram Fiyatının Ne Kadar Olacağını Söyledi

Altın fiyatı son haftalarda etkileyici yükselişler kaydederken, yatırımcıların aklındaki tek soru 'ne kadar daha yükselecek' oldu. Uzmanların açıklamaları pür dikkat dinlenirken, yeni seviyeler hakkında İslam Memiş önemli...

Altın fiyatı son haftalarda etkileyici yükselişler kaydederken, yatırımcıların aklındaki tek soru 'ne kadar daha yükselecek' oldu. Uzmanların açıklamaları pür dikkat dinlenirken, yeni seviyeler hakkında İslam Memiş önemli değerlendirmeler yaptı. İşte İslam Memiş'in altın hakkında yaptığı değerlendirmeler...

Ons Altında Güzel Kapanış

Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş, altının kazandırdığını, euro ve doların da konumlarını koruduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

İnsanların gözü şu anda altının gramına bakmaya başladı..Gramı Cuma kapanış olarak 1.110 seviyesine kapattı. Güzel bir kapanış yaptı. Altın ons olarak da 1.824 seviyesinde kapattı iyi bir kapanış.

En büyük sebep Japon Merkez Bankası'nın 21 Aralık'ta 0,25 faiz artırması ve 7 trilyon yeni 9 trilyon yene çıkarması tahvil alımına devam edeceğini otomatikman piyasaya bir doping verdi. 0,50'ye çekecek gibi bir sinyal verdi. Altına olan desteğini devam ettirdi.

Bu Japon yeninin altınla ne alakası var? Çok değerlendiği zaman piyasada nakit bollaşıyor. Altında yeni bir kısa zamanda ralli yaparız 1.850 seviyesine kadar bir hareketlenme görebiliriz önümüzdeki hafta.

Altın'da Yeni Bir Ralli Öngörüyor

Öte yandan altın fiyatında yeni bir ralli öngördüğünü söyleyen Memiş, 2023'ün ilk çeyreğine işaret ederek şunları söyledi:

ABD'nin yakında resesyon olayı ortaya çıkarsa 2023'ün ilk çeyreği diyebiliriz Nisan Mayıs gibi faizlerde duraklama hatta düşüş kaydedilebilir piyasayı canlandırmak için bu da altında yeni bir ralliye sebep olacak.

2.000 onslara kadar bir hareketlenme yaşayabiliriz. Hızlı bir şekilde hem borsalar hem emtialar bunlarda sert bir çıkış yaşayabiliriz..Gram olarak baktığımızda da 1.090 seviyesine gelirse yatırımcıların kısa vadede borcu olanların o orandan alıp beklemelerini tavsiye ediyorum. 1.125 seviyesi gram olarak önemli bir nokta. 1.135'ten mutlaka bir satış yiyecektir TL/gram olarak bir düzeltme gelecektir. Orta ve uzun vadede altında 1.500 TL seviyeleri gündeme gelecek. 2023'ün altın yılı olacağı anlamına geliyor. Dünya piyasalarında gerilim devam ediyor. Altın yatırımcıları pozisyonlarını korusunlar.

2023'ün İlk Çeyreğinde Bu Rakamlar Bekleniyor 

2023'te gram altın fiyatlarının ne kadar olacağı sorusunu da cevaplayan Memiş, 1.280, 1.350 ve 1.450 TL'lik rakamların masa olacağını söyledi. Ayrıca yılın ilk çeyreğinde 1.200'lü rakamların öne çıkacağını söyleyerek, elinde altın olan vatandaşların satmak için acele etmemesi gerektiğini belirtti.

Ekonomi Haberleri