Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi! İhtiyaç Sahiplerine 10 Bin TL ile 15 Bin TL Yardım Veriyor! Hemen E-Devlet’ten Başvurunuzu Yapın

Aile Bakanlığı tarafından başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 10 Bin TL ile 15 Bin TL arasında değişiklik gösteren yardımlar yapılıyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardımlara başvurular e-devlet üzerinden yapılmakla...

Aile Bakanlığı tarafından başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 10 Bin TL ile 15 Bin TL arasında değişiklik gösteren yardımlar yapılıyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardımlara başvurular e-devlet üzerinden yapılmakla beraber başvuru yapan vatandaşların başvuruları onaylandıktan sonra para hesaplara yatırılmaktadır.

Devlet, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine başvuruları onaylandıktan sonra 10 bin TL ile 15 Bin TL yardım veriliyor. 12 ay boyunca verilen bu destek ödemesinden faydalanmak isteyen kişilerin e-devlet platformu üzerinden başvurusunu yapması gerekir. Peki, kimler bu destek ödemesinden faydalanacak?

İhtiyaç Sahiplerine 15 Bin TL Yardım!

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. Aile Destek Paketi ailelerin hesaplarına geçtiğimiz aylarda yatırıldı. Fakat Aralık ayı için henüz yatırılmadığından dolayı arama motorları üzerinden Aile Destek Paketi Aralık Ayı Ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih araştırılmaya başlandı. Kasım ayında 8 Kasım tarihinde hesaplara yatırılan ödemeler bu ay için henüz yatırılmadı.

Aile Destek Ödemelerinin Aralık ayının ilk haftasında hesaplara yatırılması bekleniyor. En fazla 12 ay süreyle yapılan bu ödemeler ihtiyaçlık durumuna göre aylık 850 TL ile 1250 TL arasında farklılık göstermektedir. Yani bu kapsamda ihtiyaç sahibi vatandaşlar yıllık olarak 10.200 TL ile 15 Bin TL arasında destek ödemesinden faydalanabilecek.

Kimler Faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Paketine başvurular e-devlet üzerinden ve ilinizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır. Verilen destek ödemesinden faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekirken ayrıca çalışanlar ve emekliler de bu ödemelerden faydalanabilmektedir. Sizde başvuru yapmak için vakit kaybetmeden e-devlet platformuna girerek istenilen bilgileri doldurup başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylandığı takdirde para her ay hesabınıza yatırılacaktır.

Ekonomi Haberleri