Aile Destek Ödemeleri Alanlara Büyük Müjde! Bu Ay da Ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli ailelere sağladığı Aile Destek Programı ödemelerinin süresi uzatıldı.

Bünyesinde çocuk bileşeni desteğini ve elektrik tüketim desteğini barından Aile Destek Programı ödemeleri geçen yıl başladı ve 12 ay boyunca devam edeceği tahmin ediliyordu. Temmuz ayı ödemesi ile birlikte sosyal yardım ödemelerinin tamamlanacağı düşünülürken, Aile Destek Programı ödemesinden faydalanan kişileri mutlu eden haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda duyurdu. Sosyal yardımların yıl sonuna kadar devam edeceğinin açıklanamsı sonrası, ağustos ayı ödemeleri de merak konusu oldu.

Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Programı çerçevesinde temmuz ayında da hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1.250 TL arasında destek ödemesi sağlanırken, destek ödemesi sonrası açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar TL aile desteği, 1 milyar TL de çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacağız” demişti. Temmuz ayı ödemelerinin ardından ağustos ayı ödemelerinin takvimi merak ediliyor. Ağustos ayı ödemelerinin hangi tarihte hesaplara aktarılacağına air açıklama gelmedi ancak ay ortasında ödeme yapılması bekleniyor.

Aİle Destek Ödemesine Zam Yapıldı Mı?

Aile Destek Programı çerçevesinde ağustos ayında yapılacak ödemeler için hak sahibi kişilerin bekleyişi devam ederken, Aile Destek Programı ödemelerinde artış olup olmayacağı da merak ediliyor. Evde bakım maaşına, engelli aylığına, SED yardımına, 65 yaş aylığına memur maaş katsayısına göre zam yapılırken, Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili açıklama gelmedi. Ev içinde bulunan kişilere düşen aylık gelire göre ödemeler şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Ekonomi Haberleri