Aile Destek Ödemesi Alanlara Ek İki Yardım Daha! Sosyal Yardım Parasında Son Durum

Aile destek programı ve program bünyesindeki sosyal yardımların büyük bir merakla beklenen ekim ayı ödemeleri hesaplara yattı.

Aile destek programı kapsamında ekim ayında da yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar yükselen ödemeler yapılacak. Aile destek programı ödemelerinin yanı sıra, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim yardımı da verilecek. 350 TL ile 650 TL arasında değişen çocuk bileşeni desteğinin ve 112 TL'den başlayıp 225 TL seviyesine kadar yükselen elektrik tüketim yardımının hangi tarihte sağlanacağına dair araştırmalar gerçekleştiriyor.

Aile Destek Ödemesi Ekim 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekim ayında da aile destek programı ödemelerini verecek. Aile destek programı ile birlikte, çocuk bileşeni desteği ve elektriği tüketim yardımı da iletilecek. Söz konusu sosyal yardımların hangi tarihte verileceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmese de geçtiğimiz aylarda yapılan ödeme takvimi baz alınarak yürütülen tahminlere göre, 10 Ekim tarihinden sonra ödemelerin hak sahibi vatandaşlara sağlanması bekleniyordu ve beklenen oldu. Ödemeler bugün itibari ile hesaplara yattı.

Ekonomi Haberleri