Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Müjdeyi Duyurdu! Kurban Bayramı Öncesinde Kaynak Aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan kaynak aktarımı ile ilgili bilgi verdi.

Kurban Bayramı, 28 Haziran itibariyle başlayacak. Bayrama günler kala, dar gelirli vatandaşlara sağlanacak destek ödemelerine dair pek çok kişi araştırmalar yapıyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın'dan gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. Haziran ayında, Aile Destek Programı ve evde bakım yardımı ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 1.4 milyon kişinin faydalandığı engelli, engelli yakını ve yaşlı aylıklarının temmuz ayından öne çekildiğini ve bayram öncesinde verileceğini açıkladı. Söz konusu destek ödemelerinin yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş farklı sosyal yardımlara dair bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Haziran 2023 Sosyal Yardım Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre, dar gelirli vatandaşlar için Kurban Bayramı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına toplamda 450 milyon 800 bin TL ek kaynak aktarıldı. 979 SYDV aktarılan kaynağa dair bilgi veren Bakan Göktaş “Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yılda iki kez destek veriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda aktardığımız kaynağımızın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) 450,8 milyon TL ek kaynak aktardık. 2015 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde Bakanlığımız ve SYDV’lerimiz ile vatandaşlarımıza aktardığımız toplam tutar 4,3 Milyar TL’yi aştı” dedi.

Sosyal Yardım Paraları Destek Ödemeleri

Kurban Bayramı’na günler kala ihtiyaç sahibi hanelerin farklı ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 450,8 milyon TL ek kaynak aktarılırken, haziran ayında farklı destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyor. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günlerde yaptığı açıklamada, temmuz ayında verilmesi planlanan engelli, engelli yakını ve yaşlı aylıklarının Kurban Bayramı’ndan önce verileceğini belirtmişti. Söz konusu destekler de bugün hesaplara yattı.

Ekonomi Haberleri