Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bu Hafta Açıkladı! Çocuğu Olan Ebeveynlere Maddi Yardım Veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, çocuklu ailelere sağlanan sosyal yardım ödemesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Temmuz ayı itibariyle destek ödemelerinde memur maaş katsayısına göre zam yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz haftalarda duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte zamlı sosyal yardım ödemelerinin güncel tutarları netlik kazanırken, toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen ve düzenli olarak hak sahiplerine iletilen desteklerle dair araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da SED yardımı zammına ve temmuz ayı ödemesine dair bilgi verdi.

SED Yardımı Yattı Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SED yardımını temmuz ayında da hesaplara yatırdı. Farklı destek ödemelerinde olduğu gibi SED yardımında da memur maşa katsayısına göre artış yapılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da açıklamarda bulundu. Temmuz ayı SED yardımı ödemesi ile ilgili bilgi veren Bakan Göktaş “SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Temmuz ayı içerisinde toplam 584.118.187 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.

SED Yardımı Kaç TL Ne Kadar?

Memur maaş katsayısına göre SED yardımın artığının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklanamsının ardından, zamlı sosyal yardım ödemeleri belli oldu. Yüzde 17.55 zam oranıyla yapılan hesaplamalara göre, okul öncesi çocuklarda 2059 TL olan destek ödemesi, zamlı olarak 2421 TL’ye, ilköğretim çağındaki çocuklarda 3090 TL olan destek ödemesi, 3632 TL’ye, ortaokul çağındaki çocuklarda 3295 TL olan destek ödemesi, 3874 TL’ye, yükseköğretim düzeyindeki çocuklar için 3078 TL olan destek ödemesi, 4358 TL’ye, muhtaç olan gençlerle ilgi olan destek ödemeleri de 1648 TL’den, 1937 TL’ye yükseldi. İlerleyen aylarda da SED yardımının hak sahibi kişilerin hesaplarına aktarılması beklenirken, sosyal yardım zamlarına ve güncel ödemelere dair gelişmelere erişmek isteyen kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya adreslerinden yayınlanacak duyuruları takip edebilirler.

Ekonomi Haberleri