Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemesi Verdi! Mayıs 2023 Sosyal Yardımlar Hesaplara Yattı

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için çeşitli ödemeler yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplumun farklı kesimlerine destek olmak için duyurduğu çeşitli sosyal yardım programlarına dair bilgi veriyor. Evde bakım...

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için çeşitli ödemeler yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplumun farklı kesimlerine destek olmak için duyurduğu çeşitli sosyal yardım programlarına dair bilgi veriyor. Evde bakım aylığı alan kişiler de mayıs ayı ödemeler için araştırmalar yaparken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık önceki günlerde açıklamada bulundu.

Evde Bakım Aylığı Ne Zaman Verilecek?

Mayıs ayı evde bakım aylığı ödemeleri geçtiğimiz günlerde berildi. Söz konusu destek ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 569 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Evde Bakım Aylığı Yattı Mı Sorgulama

Evde bakım aylığı ödemesi kapsamında yüz binlerce kişinin hesabında 4.336 TL yatarken, destek ödemesinin hesaplara aktarılıp aktarılmadığı ile ilgili detaylı bilgilere erişmek isteyen kişiler, e-Devlet’e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” başlığından sorgulama yapabilirler.

Ekonomi Haberleri