Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemesi Yapacak! Bakan Müjdeyi Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayının ilk gününde yaşlı destek programı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ekim ayının ilk gününden son gününe kadar ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktaracağı sosyal yardımlara dair araştırmalar yapılıyor. Destek ödemeleri genellikle ay ortasında verildiği için ekim ayında da benzer bir takvimin işlemesi beklenirken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da geçtiğimiz günlerde yaşlı destek programı başvuruları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YADES Başvuruları

27 il ve 33 ilçe belediyesinden olmak üzere toplam 60 proje yaşlı destek programı için iletildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı proje kapsamında 6.205.000 TL destek verilmesini planlarken, projenin detaylarına ilişkin bilgilendirme de bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Yaşlıların yaşamlarını kendi evlerinde, ailelerinin yanında sürdürebilmeleri için belediyelerin evde bakıma destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini desteklemek için hazırladıkları projeleri destekleyen YADES programı ile bugüne kadar toplam 39 milyon TL finansman desteği sağladık. 35 belediye tarafından hazırlanan 61 farklı proje ile 87 bin 629 hanede 128 bin 323 yaşlımıza ulaşarak evde bakıma destek, psiko-sosyal destek ve kültürel faaliyet hizmetleri sunduk. YADES’i ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 27 il ve 33 ilçe belediyesinden olmak üzere toplam 60 yeni proje başvurusu aldık. 6 milyon 205 bin TL destek verilmesini planladığımız toplam 60 projenin değerlendirme süreci devam ediyor. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından desteklediğimiz yeni projeleri de kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Ekonomi Haberleri