Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemesi Yatırdı! Okul Masrafları İçin Sosyal Yardım Verildi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden dar gelirli ailelere, ağustos ayında da sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor.

Eylül ayında okullar açılacak ancak kulların açılmasına sayılı haftalar kala öğrencikler ve veliler de eğitim destekleri ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Bu kapsamda, ağustos ayı itibariyle çocuğu okula giden ailelere sağlanacak olan sosyal yardımlar merak ediliyor. Eğitim destekler, kırtasiye yardımları ve burslar için ülke genelindeki farklı pek çok belediye başvurular almaya başlarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da hak sahiplerine destek ödemelerini iletiyor.

Sosyal Yardım Ödemesi Parası Ağustos 2023

11 Eylül tarihinde çalacak olan ilk ders zili öncesinde, dar gelirli ailelerde bulunan çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla çalışmalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesini hesaplara aktardı. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre artan SED yardımının ağustos ayında verilmesi sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ‘’Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunulduğunu belirtti. SED ile çocukları aile bütünlüğü içinde desteklediklerini belirten Bakan Göktaş, çocukların ailelerinin yanında yaşama en sağlıklı şekilde hazırlanabileceklerini vurguladı. Bakan Göktaş, SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3.571 TL destek verildiğini kaydetti’’ ifadelerine yer verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ödemeleri

Sosyal ve Ekonomik Destek’ten (SED) yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına bu ay toplam 575 Milyon TL ağustos ayında yatırılırken, farklı sosyal yardım ödemeleri için de bekleyiş devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini belirtli bir takvime göre düzenli olarak hesaplara yatırdığı için ağustos ayında ya da sonraki süreçlerde hak sahiplerine destek ödemeleri iletildikçe Bakanlığın sosyal medya hesaplarından veya resmi internet sitesinden kamuoyuna bilgi verilecek.

Ekonomi Haberleri