Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Müjde! Ülke Genelinde Destek Verilecek

Yaşlı destek programını Türkiye çapında yaygınlaştırmak için çalışmaların sürdüğünü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde toplumun farklı kesimlerine ekim ayı sosyal yardım ödemelerini iletmesi beklenirken, bu hafta itibariyle yaşlı ve engelli aylıkları verildi. Bakanlığın sağladığı ve sağlayacağı desteklere dair gelişmeler yakından takip edilirken, ekim ayının ilk gününde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı destek programı çerçevesinde sağlanacak destekler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yaşlı Destek Programı Duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı destek programı çerçevesinde ülke genelindeki belediyelerden başvurular alıyor. Toplamda 60 yeni başvuru alınırken, desteğinin detaylarına dair açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş "Yaşlı Destek Programı'nı (YADES) ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 27 il ve 33 ilçe belediyesinden olmak üzere toplam 60 yeni proje başvurusu aldık. 6 milyon 205 bin TL destek verilmesini planladığımız toplam 60 projenin değerlendirme süreci devam ediyor. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından desteklediğimiz yeni projeleri de kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Ekonomi Haberleri