AK Parti'den Flaş 'Seçim Tarihi' ve 'EYT' Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, seçim tarihiyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Zengin'in EYT düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarihle ilgili sözleri de dikkat çekti.AK Partili Özlem Zengin, geçtiğimiz günlerde meclise...

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, seçim tarihiyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Zengin'in EYT düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarihle ilgili sözleri de dikkat çekti.

AK Partili Özlem Zengin, geçtiğimiz günlerde meclise sunulan başörtüsü yasa tasarına yönelik yaptığı açıklamada, "Ben Meclis'te kabul edileceğini düşünüyorum. Ben bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yasaklayalım dediğini görmedim. Bizim amacımız sadece ve sadece sorunu çözmek. 400'ün üzerinde bir reyle geçerse, doğru olan referanduma götürmemektir. Artık itiraz olmayan bir konu olsun. Bu konunun tescilini Meclis yapsın istiyoruz. Referanduma gitmeden çözüleceğini düşünüyorum.

Bir kadını bir haktan yararlanması için başı örtülü ya da açık bir sınırlamaya tabi olamayacağı belirtiliyor. Bir sitede ev kiralayacaksınız size ev veremiyor, havuza gideceksiniz size izin vermiyorlar. Dini inançla ilgili bir kaygı varsa, aynı kaygıyı giyinmemeye yönelik de olması gerekiyor. Amaç kadınların başı açık ya da kapalı hiçbir uygulamaya tabi olmaması." ifadelerine yer verdi.

6'lı masanın adayına dair görüşlerini de belirten Özlem Zengin, "Ben sürpriz bir isim olacağını düşünüyorum. O kararı onlar verecek, biz vermeyeceğiz." dedi.

EYT Açıklaması

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu hakkında da konuşan Zengin, "Meclis'e Aralık'ta kesin gelecek. Görüşmeler Ocak ayına kalabilir." ifadelerini kullandı.

Erken Seçime İlişkin Açıklama

2023 yılında yapılan seçimler için de açıklama yapan Zengin, "Seçim nisandan sonra olacak. Mayıs'ta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir." diye konuştu.

Ekonomi Haberleri