Alışveriş Poşetine Büyük Zam Yolda! Plastik Poşet Ne Kadara Satılacak?

Yükselen enflasyon ve ekonomik krizin beraberinde getirdiği zamlardan çok sayıda sektörde birçok kalem nasibini aldı. Hemen her gün yapılan zamlardan uzun süredir nasibini almayan tek ürün alışveriş poşeti oldu.Alışveriş poşeti...

Yükselen enflasyon ve ekonomik krizin beraberinde getirdiği zamlardan çok sayıda sektörde birçok kalem nasibini aldı. Hemen her gün yapılan zamlardan uzun süredir nasibini almayan tek ürün alışveriş poşeti oldu.

Alışveriş poşeti olan plastik poşet 3 yıldır aynı fiyata satılıyordu. Ancak son gelen haberlere göre alışveriş poşeti de zamlardan nasibini alacağa benziyor.

Plastik Poşet Ücreti 2023

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından alışveriş poşeti fiyatının arttırılması için talepte bulunuldu. Peki 25 kuruşa satılan plastik alışveriş poşeti için talep edilen yeni ücret ne kadar? İşte detaylar...

Zincir marketler yapılan fiyat artışına dair tartışmalar devam ederken zincir marketlerden yeni bir zam talebi geldi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu, uzun zamandır 25 kuruşa satılan alışveriş poşetinin fiyatının yükseltilmesini istiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulan talebin gerekçesi ise çevre kirliliği olarak ifade edildi.

1 Ocak 2019 tarihinde hayatımıza giren ücretli poşet uygulamasında zam gündemde. Poşete yapılacak zam konusu önceki senenin aralık ayında da gündem olmuştu. Ancak bakanlık, 2022'de de poşetlerin 25 kuruştan satılması yönünde karar vermişti.

Alışveriş Poşeti Ne Kadar Olacak?

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun talebinin kabul edilmesi durumunda 25 kuruş olan plastik poşetin fiyatını 75 kuruşa çıkarılacak.

Federasyon Başkanı Ömer Düzgün, poşet fiyatının üretim maliyeti ve kalitesine göre, 1TL'ye kadar çıkabildiğini ifade etti.

Ekonomi Haberleri