Alt Sınır Netleşiyor! Asgari Ücret O Seviyenin Üzerine Çıkabilir

Asgari ücrete yılda bir defa zam yapılıyor ancak geçen yıl ara zam ile asgari ücrette iki defa artış sağlanmıştı. Bu yıl da asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Asgari ücrete yılda bir defa zam yapılıyor ancak geçen yıl ara zam ile asgari ücrette iki defa artış sağlanmıştı. Bu yıl da asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ara zam için temmuz ayını işaret etmişti. Bu kapsamda, asgari ücretli milyonlarca çalışan maaş zammı ile ilgili hesaplamalar yapmaya ve güncel gelişmeleri takip etmeye başladılar.

Temmuz 2023 Asgari Ücret Ara Zam

Geçen yıl aralık ayının son günlerde asgari ürete yüzde 54.7 oranında zam yapıldı. Gerçekleşen artış neticesinde, asgari ücret net 8.506 TL seviyesine yükseldi. Yılın ortasına doğru, asgari ücrete temmuz ayında da ara zam yapılacağı resmen açıklandı. Bu çerçevede, asgari ücret zammı belirlenirken enflasyon verileri de baz alınarak hesaplama yapılacak.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette temmuz ayında artış olacağını belirtti ve 500 dolara tekabül edeceğini söyledi. Asgari ücretin 500 dolara tekabül etmesi durumunda, güncel kurla 10 bin TL seviyesinin üzerine çıkacak. Kulislerde de asgari ücretin alt sınırının 10.000 TL olacağı ve 10 bin TL'nin üzerinde bir tutarın da açıklanabileceği iddia ediliyor.

Ekonomi Haberleri