Altın Alacakların Beklediği Tarih Geldi Çattı! Bugün 16.30'da Açıklanacak

Altın fiyatlarındaki yükseliş çoğu yatırımcıyı sevindirirken, FED'in faiz artırımını yavaşlatacağı haberleri borsalarda ve piyasada bir bayram havasına neden oldu. Yatırımcılar ise FED'in bu ayki toplantısını ve ABD enflasyon...

Altın fiyatlarındaki yükseliş çoğu yatırımcıyı sevindirirken, FED'in faiz artırımını yavaşlatacağı haberleri borsalarda ve piyasada bir bayram havasına neden oldu. Yatırımcılar ise FED'in bu ayki toplantısını ve ABD enflasyon verilerini beklemeye başladı.

Peki, FED verileri altın fiyatını nasıl etkileyecek? Altın almak için doğru zaman mı?

Tüm Gözler ABD ÜFE Verilerinde 

13 Aralık'ta açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinden önce, bugün, saat 16.30'da ABD üretici fiyat endeksi (ÜFE) açıklanacak.

Geçtiğimiz ay (Kasım) Ekim ayına ait ABD ÜFE verileri aylık bazda %0.2 düşmüştü. ÜFE'nin aynı dönemde %0.4 düşmesini bekleyen piyasa, Ekim'de beklenenden fazla yavaşlama göstermiş oldu.

Böylelikle enflasyon oranı da ABD'de, 9 ayın en düşük seviyesine gerileyerek %8.2 olarak gerçekleşmişti.

Piyasada Bayram Havası! 

Bahsi geçen dönemde barınma, akaryakıt ve gıda gibi ürünlerdeki fiyat artışı öne çıktı. Uzmanlar ise Ekim ayı enflasyonunda beklenenin üstünde gelen yavaşlamanın piyasayı bir bayram havasına bürüdüğünü ve fiyat artışlarının hız keseceğini belirttiler. FED'in ise agresif faiz artışlarını yavaşlatacağı açıklaması, altında yükselişi tetiklerken, doları zirvesinden düşürdü.

Gram Altın Zirveyi Gördü! 

Geçtiğimiz günlerde sizlere gram altın fiyatının 1.083 TL ve ons altının da 1.800 dolar bandına çıktığını bildirmiştik. Bugün ise gram altın güne yine yeşil uyandı. 1.083 TL'lik seviyesini koruyamamamış olsa da 1.076 TL civarında konsolide olmaya devam ediyor.

Şimdilik ise piyasa FED'den gelecek faiz kararını ve bugün açıklanacak olan enflasyon verilerini bekliyor.

Ekonomi Haberleri