Altın Cephesinde Hafta Sakin Başladı, İslam Memiş 'Kaçınılmaz' Deyip Tarih Verdi!

Haftanın ilk işlem gününde gündemdeki yerini koruyan ons altın, 1.800 dolar bandındaki seviyeyi tekrar aşmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde tarihi zirveyi gören altın, geri çekildi. İç piyasalarda hareketliliğe neden olan...

Haftanın ilk işlem gününde gündemdeki yerini koruyan ons altın, 1.800 dolar bandındaki seviyeyi tekrar aşmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde tarihi zirveyi gören altın, geri çekildi. İç piyasalarda hareketliliğe neden olan değerli metal, fiyat cephesinde sakin seyretmeye devam ediyor.

Ons Altın Tekrar Bin 800 Doların Altında

Piyasalarda belirleyici bir rolü olan ons altın, tekrar 1.800 dolar bandının altına düştü. Fiyat hareketi için önemli bir direnç seviyesi olan 1.800 dolar, bu yıl birkaç kez aşılmıştı. Ons altın, hafta sonundaki hareketliliğe rağmen, yeni işlem gününde 1.800 dolarlık önemli seviyeyi kaybetti. Bir önceki işlem gününde 1.797 dolardan kapanış yapan ons altın, bu yazının yazıldığı dakikalarda 1.798 dolar seviyesinde seyrediyor.

Çeyrek Altın Kademeli Ama Yavaş Bir Yükselişte

Dolarda tekrar zirvenin görülmesi üzerine kan kaybetmeye başlayan altın fiyatlarında, çeyrek, kademeli bir yükseliş sergiledi. Son kapanışında 1.788 TL olan çeyrek altın, güne 1.804 TL seviyesinde başladı. Bu yazının yazıldığı dakikalarda ise 1.803 TL seviyesinde seyrediyor.

Gram Altın Oynak Seyrediyor

Yatırımcıların en çok tercih ettiği altın birimi olan gram altında gün oynak başladı. Son kapanışında 1.079 TL seviyesinde olan gram altın, gün içinde birkaç kez 1.082 TL'yi aşsa da tekrar geri çekildi. Ufak fiyat değişikliklerinin yaşandığı gram altın, bu yazının yazıldığı dakikalarda ise 1.079 TL seviyesinde seyrediyor.

İslam Memiş Uyardı 

Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş, yılın son haftasında yaşanan bu sakinliğin 'fırtına öncesi sessizlik' olduğunu söyledi. Ayrıca, yeni yılın ilk haftalarında yatırımcıları 'kaçınılmaz' oynaklık konusunda uyararak sakin kalmalarını belirtti.

Ekonomi Haberleri