Altın Fiyatı İçin Dudak Uçuklatacak Tahmin: "Bu Dönemde 500 TL Artacak"

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan genel seçimler öncesinde piyasanın gözü kulağı altında! Seçim öncesinde herkes altının daha fazla yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, kuyumcu esnaflardan yanıt geldi. Kuyumcular altının...

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan genel seçimler öncesinde piyasanın gözü kulağı altında! Seçim öncesinde herkes altının daha fazla yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, kuyumcu esnaflardan yanıt geldi. Kuyumcular altının görünümünü değerlendirip kendi yorumlarını yaptılar. Peki, kuyumculara göre altın daha yükselecek mi?

Türkiye'de altın yatırımcıları, ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek altın piyasasındaki değişimleri değerlendirmeye çalışıyorlar. Ancak altın fiyatlarındaki istikrarsızlık yatırımcıları kararsız bırakıyor ve karar verme sürecinde zorluklar yaşatıyor.

Kapalıçarşı'da bulunan kuyumcu esnafları ise altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirerek piyasadaki beklentileri belirlemeye çalışıyorlar. Peki, altın fiyatlarındaki beklentiler nedir?

Altın Kazandıracak mı?

Altın piyasasında devam eden son gelişmeleri yorumlayan kuyumcu esnafı Sadık Altıntaş, altın fiyatlarında trendin hala yükseliş yönünde olduğunu söyledi.

Ons altının 2 ay kadar önce 1.800 dolar seviyelerinde olduğunu hatırlatan Altıntaş, şu anda da 2.070 dolar seviyelerine yükseldiğine dikkat çekti. Aynı şekilde gram altının da 2 ay kadar önce 1.100 TL seviyesindeyken, bu süreçte 1.370 TL'yi aştığını vurguladı ve "Altın yatırımı kazandırıyor ve kazandıracak.” dedi.

Kısa Vadeli Düşünen Altın Almasın! 

Altın fiyatlarında şu anda volatil bir seyrin devam ettiğine dikkat çeken kuyumcu Murat Baki, çok sayıda parametrenin altın fiyatları için etkili olduğunu vurguladı. Daha sonra ise şunları kaydetti:

Öncelikle FED’in faiz kararı var ve piyasa bu karar ile şekilleniyor. Bunlar dönemsel inişler ve çıkışlardır. Altın alıp kısa sürede kar edip satmak doğru bir yatırım modeli değil. Bunu yapacak olan hiç altına bulaşmasın. Uzun vadeli düşünen başka yere yatırım yapmasın. 2020’de gram altın 250 TL’ydi ama şimdi 1.370 TL. Bu kadar kazandıran bir başka yatırım aracı varsa gidip oraya yatırım yapılmalı.

Gram Altın İçin Uçuk Tahmin Geldi! 

Öte yandan bir başka kuyumcu Ali Kandemir ise altın fiyatları için uçuk bir tahminde bulundu. Altın fiyatındaki yükseliş ivmesinin önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyleyen Kandemir, bu piyasa ortamında altında kalıcı bir düşüş olamayacağını savundu. Dünyanın enflasyonla mücadele ettiğini ve bankaların faiz artırımı yaptığına dikkat çekerek, faiz artırımları bittiğinde altın fiyatının sert yükseleceğini kaydetti.

Türkiye özelinde de yorum yapan Kandemir, Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar tahmininin 24 TL olduğunu vurguladı. Sadece bu veriye bakarak dahi seçim sonrası ile yıl sonu arasında gram altının 1.500 TL'ye kadar yükselebileceğini ve hatta 1.800 TL'yi görebileceğini söyledi. Yani, kuyumcu esnafı Ali Kandemir'e göre gram altın neredeyse 500 TL yükselecek.

Ekonomi Haberleri