Altın Fiyatları Artamaya Devam Edecek Mi? İslam Memiş altın ne kadar yükselecek açıkladı

Milyonlarca altın yatırımcısı piyasayı yakında takip etmeye devam ediyor. Gram altın artmaya devam edecek mi? Ayrıca altın yatırımcısına yön veren Altın ve Para Piyasaları Uzamanı  İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili...

Milyonlarca altın yatırımcısı piyasayı yakında takip etmeye devam ediyor. Gram altın artmaya devam edecek mi? Ayrıca altın yatırımcısına yön veren Altın ve Para Piyasaları Uzamanı  İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili olarak önemli tahminlerde bulunarak açıklama yaptı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıklayarak 2020’ den bu yana ilk defa politika faizinde tek haneye düştü. Merkez Bankası’ nın bu kararının ardından gözler piyasaya çevrilmişti. Son zamanlarda gram altın fiyatlarındaki artışın yaşanmasından kaynaklı yatırımcı artışın devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Altın Fiyatları Artamaya Devam Edecek Mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kasım 2022 tarihli faiz kararını geçtiğimiz gün açıkladı. Piyasalardaki beklenti doğrultusunda Merkez Bankası faizleri 150 baz puan indirerek %9’ a düşürdü. Bu kararın ardından gözler piyasalara çevrildi. Altın, dolar ve altın fiyatları en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Merkez Bankası’ nın politika faiz kararından sonra dolat/TL kuru sabit kalmaya devam ederken gram altın ise 1. 052 TL’ den alıcı buluyor.

Merkez Bankası’ nın politika faiz kararını düşürmesinin ardından piyasalardaki durumu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, “TCMB faiz indirecek, dolar yükselecek klasiğini unutmak gerek. Uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesi, bizim gibi dolara ihtiyacı olan ülkeler için iyi bir gelişme. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabında nihai aşamaya gelindiğini doğruladı. Yıl sonuna kadar dolar tarafında dalgalanmalar devam etse de, son çıkışa yakın olduğunun işaretleri geliyor. Dolar için bu iki tehdit agresif yükselişi frenleyebilir. Yükselişi değil, agresif yükselişi frenler” ifadelerini kullanmıştı.

İslam Memiş O Seviyede Kalmayacak Dedi! Gram Altın 1400 TL Olacak!

Altın yatırımcısı piyasalarda yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz gün Merkez Bankası’ nın politika faiz kararını açıklamasının ardından gözler gram altın fiyatlarına çevrilmişti. Öte taraftan Merkez Bankası bundan sonra politika faizini sabit tutacağı da belirtildi. Bu bağlamda piyasalardaki durum değerlendirmesi yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Darphane’nin yani adımları gelmeye devam ediyor. Darphane sadece madeni para basmıyor. Sikke altınlar da basıyor, cumhuriyet, çeyrek altını, reşet altını… yakın tarihte farklı sikkeler basarak kaldığı yerden yoluna devam edecek. Modern teknolojiler kullanacak. Cebimizdeki kimlikler, ehliyetler, paraportlar, pılları, bunları da darphane basıyor. Bugünkü tanıtımı darphane altın sertifikalarına ayıracağım. Bu nedir diye soruyor insanlar, kafa karışıklığı var. Sertifikalar bildiğin sertifika. Bu sertifikalardan 500 milyon adet piyasaya sürüldü” ifadelerini kullandı.

Gelecek dönem için önemli açıklamalar yapan İslam Memiş, gram altın ile ilgili olarak, “bu pozitif seyrin devam edeceğini ön görüyoruz. Çoğunlukla altının ons fiyatında 3 haftalık süreç içerisinde 15 dolarlık bir değer artışı gözlemliyoruz. 1.600 dolar seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra 1800 rakamların gene konuşulmaya başlayacağı bir dönem gerekiyor diye düşünüyorum teknik olarak. Gram altın TL tarafına baktığımız süre 4. Kez 1.038 lira seviyesini test etti. Gram altın fiyatında büyük ihtimalle 1060-1090 lira seviyelerine gelecek. Yıl sonuna kadar da 1.400 seviyelerini konuşabiliriz” ifadelerini kullandı. Memiş konuşmasının devamında altın fiyatlarında sert yükselişin devam edeceğini belirtti.

Ekonomi Haberleri