Altın Fiyatları Tüm Zamanların En Yüksek Değerinde! 4 Mayıs 2023 Gram Altın, Çeyrek Altın, Cumhuriyet Altın Fiyatları

Altın fiyatları, yakın zamanda zirveyi gördü. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımı döngüsünü durdurabileceğine işaret etti. Bunun sonucunda da, ABD Hazine tahvili getirileri ve dolar düştü. Altının ons fiyatı uluslararası...

Altın fiyatları, yakın zamanda zirveyi gördü. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımı döngüsünü durdurabileceğine işaret etti. Bunun sonucunda da, ABD Hazine tahvili getirileri ve dolar düştü. Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda en yüksek değere ulaştı. Böylece 2 bin 65 dolar fiyata ulaştı. Şu anlık ise altının ons fiyatı 2 bin 41 dolar civarında seyrediyor.

Altın, 1293 lirayı gördü

İç piyasada da altın yine tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmayı başardı. Böylece, 1293 lirayı gördü. Çeyrek altın 2 bin 244 lirayı görürken, cumhuriyet altını 9 bin 231 lira değerine erişti. FED, politika faizini beklentiler doğrultusunda dün 25 baz puan artırdı. Böylece, 16 yılın en yüksek zirvesini gördü. Bu noktada, yüzde 5-5,25 aralığına kadar yükseldi. Banka, geçen yılın Mart ayından bugüne kadar 10. faiz artırımını gerçekleştirdi. Bu sayede banka, faiz oranında 500 baz puan yükseltmeye gitti.

Bankadan durumla alakalı bir açıklama geldi. Ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte ılımlı bir büyüme kaydettiğine işaret etti. Buna ek olarak, iş kazanımlarının son aylarda güçlü olduğu belirtildi. İşsizlik oranının düşük kaldığı, enflasyonun ise yüksek kalmaya devam ettiği söylendi. Powell, katıldığı bir basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bu noktada, faiz artırımlarının devam edip etmeyeceğiyle ilgili konuya değindi. Böylece, bu konunun Haziran toplantısında öne sürüleceğini söyledi.

Powell, bankacılık sektöründeki son gelişmelere değindi. Powell, sektördeki koşulların Mart ayının başından bu yana büyük ölçüde değiştiğini aktardı. Buna ek olarak, ABD bankacılık sistemine dair sağlam ve dirençli bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, bankacılık sektöründeki koşulları göz altında tutmaya devam edeceklerini belirtti. Analistler, para piyasaları hakkında FED'in kaç baz puan faiz indirimi yapabileceğinin fiyatlandığını açıklıyor. Bu noktada, 50 baz puan olarak görülüyor.

Ekonomi Haberleri