Altın Fiyatları Zirve Yaptı! 7 Aralık Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam Altın Fiyatları Ne Durumda?

Altın fiyatlarıyla ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri hem yatırımcı hem de merak eden kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklamadan sonra Reşat beşlisi...

Altın fiyatlarıyla ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri hem yatırımcı hem de merak eden kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklamadan sonra Reşat beşlisi basılacağı duyurulmuştu. Hal böyle olunca hemen herkes tarafından 7 Aralık altın fiyatları araştırılmaya başlandı. 7 Aralık Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam Altın Fiyatları Ne Durumda?

Altın fiyatlarıyla ilgili araştırmalar her gün devam ediyor. Özellikle küresel gelişmelere bağlı olarak anlık olarak değişiklik gösteren altın fiyatları resmen zirve yaptı. Döviz yatırımının yanı sıra altın yatırımı da geçmişten günümüze pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

7 Aralık Altın Fiyatları Ne Kadar?

Altın fiyatları her geçen gün değişiklik göstermektedir. Özellikle yatırımcılar tarafından araştırılan altın fiyatları bugün yükselişe geçti.

7 Aralık Gram altın 1062 TL’den satılmaktadır.

7 Aralık Cumhuriyet Altını 6.947 TL’den alınırken, 7024 TL’den satılmaktadır.

7 Aralık Yarım Altın 3.461 TL’den alınırken, 3.524 TL’den satılmaktadır.

7 Aralık Çeyrek Altın 1.733 TL’den alınırken, 1760 TL’den satılmaktadır.

7 Aralık Tam Altın 6.926 TL’den alınırken, 7004 TL’den satılmaktadır.

Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Yatırımcının gözü kulağı altın piyasasında olmaya devam ediyor. Altın giderek değer kazanıyor. Özellikle ABD’nin sıkılaşma politikalarının zayıflayacağı mesajı ons altına değer kazandırdı. Böylelikle gram altında yükseliş başladı. Peki bundan sonra altın ne olur? Altın almalı mı satmalı mı? Altın düşer mi? gibi soruların cevabını başarılı ekonomist Faruk Erdem verdi. Faruk Erdem tarafından yapılan açıklamada:

"Altın bir süredir yaşanan bir düşme söz konusuydu. Özellikle nisan ayından beri FED'in faiz arttırma politikası nedeniyle ons fiyatında ciddi düşüşler meydana geldi. Altının ons fiyatı ABD'de belirleniyor. Biz Türkiye'de gram altına TL veriyoruz ama ons dolarla belirlendiği için burada dolarla çarpıp TL veriyoruz. FED faiz arttırdıkça paralar faize gittikçe altından çıkmaya başladı. FED'in son toplantısında sıkılaştırmanın azalacağı sinyalinin gelmesiyle dengeler değişti.

Piyasaya verilen paranın sıkılaştırılması son bulacak. Sonunda faizi arttırarak enflasyonu aşağı çekemeyeceğini anladılar. IMF Başkanı, ABD'yi uyarıyor faiz arttırımını "Durdurun işsizlik artıyor, resesyon tehlikesi var" diyor ama aynı IMF Türkiye'ye "faiz arttır" tavsiyesi veriyor. Eğer onların dediklerini yapmış olsaydık büyün kaynaklarımız oraya gidiyor olacaktı. Yıllarca oraya gitti ama Türkiye yeni bir modelle gidiyor.

Altının ons fiyatı yüzde 2'nin üzerinde bir artı gösterdi. Türkiye'de ise gram altın yüzde 1'in üzerinde bir yükselme yaşadı. Bin TL psikolojik bir seviye onun üzerinde çıkmış oldu. Bundan sonra sıkılaşma biterse altın fiyatı yükselir. Altın yatırımcısının burada iki politikayı birden iyi düşünmesi lazım. Yani sıkılaşma biterse altın yükselir sıkılaşma sürerse altın düşer. Burada altının fiyatını başkası belirliyor. Uzun vadeli düşünmek lazım.” denildi.

Ekonomi Haberleri