Altın ile İlgili Dikkat Çeken Tahmin

Vatandaşlar küçük ya da büyük çaplı yatırımları için altını tercih etmeye devam ediyor. Bu sebeple altın fiyatları yakın merceğe alınıyor. Vatandaş 'altın fiyatları ne olur?, Gram altın kaç TL?, Altındaki yükseliş...

Vatandaşlar küçük ya da büyük çaplı yatırımları için altını tercih etmeye devam ediyor. Bu sebeple altın fiyatları yakın merceğe alınıyor. Vatandaş 'altın fiyatları ne olur?, Gram altın kaç TL?, Altındaki yükseliş devam eder mi? Altın ne olacak? 2023 altın tahminleri?' gibi soruların yanıtlarını arıyor.

ABD'de açıklanan enflasyon verisinden sonra sert düşen altın fiyatları için ünlü analist Tunç Şatıroğlu’ndan dikkat çeken bir tahmin geldi. “Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?” sorusunun yanıtını veren Tunç Şatıroğlu çeyrek altın ve gram altın fiyatları için de rakam verdi.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Altın fiyatları ile ilgili gözler gelecek hafta Perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına çevrildi. Hafta içi düşüş yaşayan ons altın başta olmak üzere gram altın fiyatı yatırımcıyı tedirgin etmişti. Altındaki sert düşüş devam ederken yatırımcılar için kritik tahminler yapıldı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'nun altın fiyatları tahmini dikkat çekti. Düşüşlerin kalıcı olmadığını ifade eden Şatıroğlu, değerli emtiaların fiyatlarının yüzde 35 yükseleceğini ifade etti. Şatıroğlu aynı zaman gram altın fiyatının 1.500 TL'ye kadar çıkacağını dile getirdi. Şatıroğlu, çeyrek altının fiyatı için de 2,000 lira rakamını işaret etti.

Ekonomi Haberleri