Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor! 15 Nisan 2023 Gram Altın, Çeyrek Altın, Cumhuriyet Altın Fiyatları

Altın fiyatları, küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Yatırımcılar altının gidişatını yakından takip ederken, ABD Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, altın fiyatlarında...

Altın fiyatları, küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Yatırımcılar altının gidişatını yakından takip ederken, ABD Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, altın fiyatlarında da hareketlilik hızlanamaya başladı. Bu kapsamda, 15 Nisan itibariyle güncel altın fiyatları merak ediliyor.

Gram Altın Ne Kadar?

15 Nisan Cumartesi ve 16 Nisan Pazar günü piyasalar kapalı olacak. 15 Nisan itibariyle, gram altının alış fiyatı 1.246 TL iken, gram altının satış fiyatı ise 1.247 TL seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek Altın 15 Nisan 2023

Gram altının yanı sıra, yaz mevsiminin yaklaşması ve düğünlerin başlaması ile birlikte, çeyrek altın fiyatları da merak konusu oldu. Çeyrek altının alış fiyatı 2.138 TL, satış fiyatı ise 2.173 TL'dir.

Yarım Altın Ne Kadar?

Yarım altının alış fiyatı 3.976 TL, satış fiyatı ise 4.078 TL seviyesindedir. Tam altının ise alış fiyatı 8.523 TL iken satış fiyatı da 8.660 TL'dir.

Altın Fiyatları Artacak Mı?

Altın fiyatları, küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçte Rusya-Ukrayna savaşının seyri ve küresel enflasyon verileri altın fiyatlarının değişmesinde rol oynayacak. Yatırımcılar da küresel ve bölgesel gelişmeleri yakından takip edecekler.

Altın Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Altın, global çapta işlem gören önemli bir finansal emtiadır. Bu nedenle, altın fiyatları küresel olarak belirlenmekte ve yerel bazda değişkenlik göstermemektedir. Altın fiyatlarının seyrini en çok etkileyen faktörlerden bir tanesi ise ABD ekonomisinin gidişatıdır. Ülkemizde de dolar kurunun artmasına ve ons altının seyrine bağlı olarak altın fiyatları değişkenlik gösteriyor.

Ekonomi Haberleri