Altının 7 gün sonra olacağı fiyat açıklandı! Paraşütsüz çakılmayın!

Uzmanlar altın konusunda net bilgiler vermekten çekiniyorlar çünkü Amerika da faiz artırımı devam ediyor ve yapılan her artırımla beraber yükselen döviz fiyatlarının altın üzerinde ki etkisi çok daha fazla oluyor. Kısa bir...

Uzmanlar altın konusunda net bilgiler vermekten çekiniyorlar çünkü Amerika da faiz artırımı devam ediyor ve yapılan her artırımla beraber yükselen döviz fiyatlarının altın üzerinde ki etkisi çok daha fazla oluyor. Kısa bir sürede olsa 1.000 TL’nin altına düşen gram altın fiyatları yeniden 1.000 TL’yi geçti.

Son dönemlerde gram altın fiyatları için yatay bir seyir izliyor demek doğru olacaktır. Fiyatlar eskisi gibi hızlı artmasa da hala bulunduğu konumu korumaya devam ediyor. Bu yatay seyrin bir süre sonra değişeceği belirtiliyor.

2023 Yılında Altın Fiyatları Ne Olacak

Önümüzde ki dönemleri tahmin etmek oldukça zor olsa da bazı uzmanlar 2023 yılına dair tahminlerde bulunmaya devam ediyorlar. Birçok uzmanın ortak görüşüne göre kış döneminde özellikle Avrupa ülkeleri zorlu bir döneme girecek. Bununla beraber döviz fiyatlarında bir düşüş olacak ve haliyle altın fiyatları dövizde ki düşüşle beraber yeniden hızlı bir yükseliş evresine girecek.

Uzmanlar bu tahminin tutması durumunda gram altın fiyatlarının 1.400 TL’yi zorlayabileceğini söylüyorlar. Tabi ki bu senaryo gerçekleşmez ve döviz fiyatları yurtdışında artan enflasyonla beraber daha da yükselirse bu durumda gram altın fiyatları 1.000 TL’nin altına düşebilir.

Çalkantılı Günler Devam Ediyor

Ülkemizde ki yüksek enflasyon ve fiyat artışlarının yanında yurtdışında da pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi oldukça önemli olaylar cereyan ediyor. Haliyle birçok ülkenin borsasında stabilite henüz sağlanabilmiş değil. Bu durumların hepsi birleşince birçok yatırımcının önünü görmesi zorlaştı. Üstelik bu durumun ne kadar daha süreceği ise henüz belli değil.

Altın için en doğru tahminleri yapmak için yurtdışında ki verileri incelemek büyük önem arz ediyor. Uzmanlar döviz fiyatlarının yanında petrol fiyatlarının da takip edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Çünkü petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerde kıymetli metal piyasasına etki ediyor. Olası bir düşüş altını olumlu etkileyebilir.

Ekonomi Haberleri