Aman Dikkat! Bakan Yumaklı 3 Hafta Boyunca Devam Edeceğini Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından toplu tüketim yerlerinde yapılacak denetimler ile ilgili talimat verildiği ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ilde eşzamanlı olarak restoran, kafeterya lokanta, otel gibi toplu tüketim gerçekleştirilen yerlerde denetimleri arttıracak. Yapılan denetimlerde gerekli görüldüğü durumda numune alınacak ve uygun olmayan işletme, ürünlere idari yaptırım uygulanacak. 21 Ağustos tarihinde başlayan ve 8 Eylül'e kadar devam edecek olan denetimlerle ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu tüketim yapılan yerlerde standartlarına uyulup uyulmadığını dair denetimlerde bulunuyor. Kamu sağlığının korunması ve tüketicilerin daha güvenilirliğini sağlamak adına gerçekleşen denetimler sürerken 8 Eylül tarihine kadar 81 ilde eşzamanlı olarak yapılacak olan ve 7628 bakanlık personelinin katılacağı denetimlere dair açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “Toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde gıda kaynaklı salgınları engellemek ve hızlı tedbirler alabilmek için 21 Ağustos - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik denetimlere ağırlık verilmesi; gerekli görülmesi halinde numune alınması ve uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanması gerekmektedir. Bu resmi kontroller kapsamında 18 bin 413 adet idari para cezası uygulanmış, savcılığa 243 adet suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca yılbaşından bugüne kadar 2023 yılı içerisinde toplam 745 bin 170 yurt içi gıda resmi kontrolü gerçekleştirilmiş, gıda işletmelerine 8 bin 769 adet idari para cezası uygulanmış, cumhuriyet savcılığına 122 adet suç duyurusunda bulunulmuştur’’ dedi.

Gıda Denetimleri 2023

Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşların sağlığı için denetimler yapmaya devam ederken, vatandaşların da karşılaştıkları olumsuz durumları Alo 174 hattına bildirebilecekleri belirtildi.

Ekonomi Haberleri