Aman Dikkat! Fahiş Fiyat Artışına Hapis Cezası Geliyor

Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklenecek yeni bir maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda artıranlar 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezasına çarptırılacak, öte yandan bu kişilere adli...

Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklenecek yeni bir maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda artıranlar 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezasına çarptırılacak, öte yandan bu kişilere adli para cezası verileceği ifade edildi.

Çalışmaları süren düzenlemeye göre, TCK'ye yeni bir madde eklenerek, deprem ve salgın dönemlerinde fırsatçılık yapanlara hapis cezası verilecek. Deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda artıranlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ayrıca bu kişilere adli para cezası verilecek.

Nakliye ve Taşınma Ücretlerine İlişkin Değerlendirilecek

Depremlerin ardından kiraların yanı sıra nakliye ve taşınma ücretlerini artıranlar da bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek.

Yeni düzenlemenin ilerleyen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Şubat 2023 tarihinde Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremlerden sonra ceza mevzuatı ve cezai yaptırımlar konusunda bir hazırlık içerisinde olduklarını dile getirdi.

Bakan Bozdağ, "Çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız ama bu düzenlemeler özel düzenleme olacak, böylesi zamanlarda uygulama imkanı bulacak. Gördük ki mevcut ceza kanunumuz bu konuda yeterli değil." ifadesini kullandı.

Ekonomi Haberleri