Araç Çekici Ücretleri ve Günlük Otopark Ne Kadar Oldu? Yüzde 60 Zamlandı

Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ocak ayı toplantısı yapıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin yönettiği...

Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ocak ayı toplantısı yapıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin yönettiği toplantıda, İBB’nin Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi, Yediemin Otoparklarına çekilerek muhafaza altına alınan araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin yeniden düzenlenmesi teklifi, 3 firmaya ait e-skuter izinlerinin iptal edilmesi teklifi gibi konular masaya yatırıldı.

Toplantıda Yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine zam yapılması da kararlaştırıldı. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü,  tespit edilen son ücret tarifesiyle çekici gider maliyetlerini karşılayamamasından ötürü zarar ettiğini ifade ederek 2023 için ücret artışı talep etti.

Günlük Otopark ve Çekici Ücretleri Belli Oldu

Toplantıda, Yediemin Otoparklarına çekilen araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin yeniden düzenlenmesi teklifi de kabul edildi. Buna göre, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 TL'den yüzde 60 zamla 400 TL'ye çıkmış oldu. Kilometre başına 12 TL olan ücret de yüzde 25 zamla 15 TL'ye çıktı.

Yediemin otoparklarında motorlu bisiklet günlük ücreti 6,50 TL'den 10 TL'ye, motosikletler için 13 TL olan ücret 20 TL'ye, otomobiller için 30 TL olan ücret 40 TL'ye, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı için 32 TL olan ücret 50 TL'ye; kamyon, otobüs, TIR, iş makinesi için 52 TL olan ücret 75 TL'ye, iş makineleri, römorklar için 78 TL olan ücret ise 100 TL'ye yükseltildi.

Ekonomi Haberleri