Araç Sahiplerini Çıldırtacak İndirim! Akaryakıtta Beklenen Çifte Müjde Geldi

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki oynaklığa bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları da bir artıp bir azalmaya devam ediyor.Akaryakıt fiyatlarında değişkenlik sürüyor. Araç sahipleri de akaryakıtta yapılan...

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki oynaklığa bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları da bir artıp bir azalmaya devam ediyor.

Akaryakıt fiyatlarında değişkenlik sürüyor. Araç sahipleri de akaryakıtta yapılan indirim ve zamları yakından takip ediyor. Vatandaşlar ‘Akaryakıt indirim var mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, 8 Aralık 2022 tarihinde akaryakıt sektöründe son durum ne? İşte yanıtı...

Motorine ve Benzine İndirim Geldi

Yaşanan son gelişmeye göre benzin ve motorine indirim geliyor.

İlgili sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre Perşembe gününden itibaren, son dakika bir değişiklik olmazsa benzin ve motorinin litre fiyatına indirim yapılması bekleniyor. Motorinin litre fiyatında 1 lira 88 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 2 lira 13 kuruşluk indirim yapılması bekleniyor. İndirimin gerçekleşmesi durumunda benzinin litresi 20 liranın altına gerilecek.

Brent petrol fiyatları ve dövizde yaşanan değişikliklerle beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yönelik takibini sürdürüyor.

Yaşanan son gelişmelerde Brent petrol fiyatı 79 dolar seviyesine kadar indi. Perşembe gününden itibaren benzin grubunda 2.13 TL,  motorin grubunda ise 1.88 TL indirim öngörülüyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar?

Şehirden şehre değişiklik gösteren akaryakıtta litre fiyatı değişiklik gösteren motorin ortalama 21,30 TL’den satışa sunuluyor.

Benzinin litresi ise ortalama 18,17 TL’den depolara doluyor.

2022 Ocak'ta Benzin ve Motorin Fiyatları Ne Kadardı?

2022 yılının Ocak ayında motorinin litresi, benzinin litresinden daha ucuza satılıyordu.

Motorinin litre fiyatı yılbaşında ortalama 11,43 TL idi.

Benzinin litre fiyatı yılbaşında ortalama 12,29 TL idi.

Ekonomi Haberleri