Araç Sahiplerini Perişan Edecek Haber! Akaryakıta Zam Geldi

Dünyanın birçok ülkesinde benzin ve motorin fiyatlarına indirim yapılırken, Türkiye'de fiyatlar zamlanıyor. Akaryakıtta indirim bekleyen araç sahipleri gelen haberle yıkıldı.Brent petrol fiyatlarında Rusya-Ukrayna savaşıyla...

Dünyanın birçok ülkesinde benzin ve motorin fiyatlarına indirim yapılırken, Türkiye'de fiyatlar zamlanıyor. Akaryakıtta indirim bekleyen araç sahipleri gelen haberle yıkıldı.

Brent petrol fiyatlarında Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte oynaklık sürerken, benzin ve motorin fiyatları da zam ya da indirim haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Sürücüler, ‘Akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar?’ sorularına cevap aramaya başladı.

Brent petrol fiyatlarında ve döviz kurlarında meydana gelen değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor.

Sürekli değişikliğin meydana geldiği, araç sahiplerinin kafasını karıştıran akaryakıt fiyatları tekrar değişiyor.

Önceki hafta benzine 1 TL 7 kuruş, motorine 1 TL 75 kuruş zam gelmişti. 2 gün önce de benzinin litresini 61 kuruş, motorinin litresine ise 77 kuruş indirim uygulandı.

Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Durumda?

Geçtiğimiz gün de benzinde zam beklendiği bilgisi gelmişti. Beklenen zam bugün geldi ve benzine 67 kuruş zam yapıldı.

67 kuruşluk zammın ardından il ve ilçelere göre değişlik gösteren akaryakıt fiyatlarında benzin ortalama litre fiyatı 18.61 TL oldu.

Herhangi bir zam ya da indirim bildirimi yapılmayan motorinin ise ortalama litre fiyatı 22.10'dan depolara doluyor.

Benzin ve Motorin Fiyatları Yılbaşında Nasıldı?

Ocak 2022’de motorinin litresi, benzinin litresinden daha ucuza satılıyordu.

Motorinin litre fiyatı yılbaşında ortalama 11,43 TL idi.

Benzinin litre fiyatı yılbaşında ortalama 12,29 TL idi.

Ekonomi Haberleri