Araç Sahiplerinin Dikkatine! Akaryakıtta Aynı Gün Çifte Zam

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki oynaklığa bağlı olarak motorin ve benzin fiyatları da indirim ya da zam haberleriyle değişiklik göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar ‘Motorine zam var mı?, Motorine zam...

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki oynaklığa bağlı olarak motorin ve benzin fiyatları da indirim ya da zam haberleriyle değişiklik göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar ‘Motorine zam var mı?, Motorine zam ne zaman gelecek?, Güncel akaryakıt fiyatları nasıl?' sorularının cevabını araştırıyor. Peki 16 Aralık 2022 motorin ve benzin fiyatlarında bir değişiklik var mı? İşte detaylar…

Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takibe devam ediyor. Benzinli araç sahiplerine bu sabah kötü haber verildi. Benzin fiyatlarına bu gece itibariyle 1 lira 7 kuruş zam yapıldığı belirtildi. Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği yaşanacağına yönelik açıklama gelmemişti. Gelen son dakika bilgisine göre motorine de büyük zam geliyor.

Önceki günlerde indirim üstüne indirim gelen benzinde kötü haber geldi ve zam geldiği duyuruldu.

Motorine Zam Geliyor

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son gelişmelere göre, motorin fiyatlarına bu gece itibariyle 2 TL'ye yaklaşan zam geleceği ifade edildi.

Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber brent petrol fiyatlarındaki oynaklık devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

Akaryakıt piyasasındaki güncel habere göre motorin fiyatlarına bu gece itibariyle 1 lira 70 kuruş zam geliyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Ekonomi Haberleri