Araç Sahiplerinin Yüzü Bu Kez Gülecek! İndirim Yolu Gözüktü

Akaryakıt fiyatları bu kez indirim haberi ile güldürecek. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre motorin ve benzinde cuma günü indirim yapılması bekleniyor.Motorinin litre fiyatına 6 günde 4 zam üst üste yapılmış, sonrasında...

Akaryakıt fiyatları bu kez indirim haberi ile güldürecek. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre motorin ve benzinde cuma günü indirim yapılması bekleniyor.

Motorinin litre fiyatına 6 günde 4 zam üst üste yapılmış, sonrasında ise 2 TL 13 kuruş indirim yapılmıştı. Motorine son olarak da 15 Ekim 2022 tarihinde 99 kuruş zam yapılmıştı. Benzin fiyatına ise 4 Ekim'de 74 kuruş zam geldi. Motorin ve benzin fiyatlarına indirim yolu gözüktü.

Dolar Kurunda Ani Bir Yükselişin Olmamasına Bağlandı

Akaryakıt sektörü kaynakları, uluslararası piyasalarda ürün fiyatının gevşemesi ile beraber gerek motorine gerekse de benzine indirim beklendiğini duyurdu. Beklentinin dolar kurunda ani bir yükselişin olmamasına bağlandığını belirten kaynaklar indirimin cuma günü olacağını aktardı.

Mevcut verilere göre 1 TL indirim hesaplandığını ifade eden kaynaklar, "Bu tutar değişebilir. Artabilir de azalabilir de... Hatta, çok oynak bir gün yaşanırsa indirim gündemden kalkabilir de" dedi.

Öte yandan TCMB bugün Ekim ayı politika faizi kararını açıklayacak. Merkez Bankası'ndan indirim bekleyen ekonomistler, bu adımın ardından dolar kurunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceğini kaydediyor.

Ekonomi Haberleri