Araç Satışlarında Yeni Dönem! Vatandaşların Otomobil Tercihi Değişti

Hem sıfır hem ikinci elde araç fiyatlarında görülen fahiş fiyat artışları sebebiyle artık araç sahibi olmak isteyen vatandaşların beklentileri de tercihleri de değişti. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşların gözdesi artık...

Hem sıfır hem ikinci elde araç fiyatlarında görülen fahiş fiyat artışları sebebiyle artık araç sahibi olmak isteyen vatandaşların beklentileri de tercihleri de değişti. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşların gözdesi artık ‘standart paket’ oldu. Cam tavan, spor direksiyon, geri dönüş kamerası, deri koltuklar gibi ekstra özellikler araç fiyatlarını artırırken vatandaşlar için artık ‘boş araba’ dönemi başlamış oldu.

Araç sahiplerini kararsız bırakan ‘standart paket mi yoksa yüksek paket mi?’ sorusunun yanıtı oluyordu, araç fiyatlarının yükselmesiyle tüketicinin tercihi de netleşmiş oldu. Bir anlamda da ‘boş araba’ dönemi başlamış oldu. Galericilere göre bazılarının takıntısı olan ‘full paket dönemi de artık geride kaldı.

Özelliklere Göre Fiyatlar Artıyor

Cam tavan, geri dönüş kamerası, deri koltuklar, spor direksiyon… liste uzayıp gidiyor. Hem sıfırda hem de ikinci elde araç donanımı ne kadar yükselirse, fiyatı da o kadar artıyor.

Araç sahibi olmak isteyen vatandaşların gözdesi artık ‘standart paket’ oldu. Son zamanlarda boş pakete olan ilgi arttı, vatandaşlar boş paket alıp ufak masraflarla doldurmaya çalışıyor.

Show Haber’deki habere göre; lüks bir aracın en donanımlısı 1 milyon 600 bin TL gibi bir ortalamayla satışa sunulurken aynı modeldeki standart paket otomobil ise 1 milyon 400 bin liraya kadar iniyor.

İkinci el otomobillerde 300 bin liraya alınabilecek bir araç, boş paket olarak 200-230 bin lira bandında alınabiliyor.

Ekonomi Haberleri