Aralık Ayı Enflasyon Beklentisi Belli Oldu!

Memur ve Emekli maaşının belli olmasında etkileyici bir faktör olan Aralık ayı enflasyon oranlarıyla ilgili beklenti belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamları için tüm gözler Türkiye İstatistik Kurumu yani kısaca TÜİK’e...

Memur ve Emekli maaşının belli olmasında etkileyici bir faktör olan Aralık ayı enflasyon oranlarıyla ilgili beklenti belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamları için tüm gözler Türkiye İstatistik Kurumu yani kısaca TÜİK’e döndü. Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından son 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 oranında belirlenmişti.

Yeni yıla girilmesinin hemen ardından gözler Aralık ayı enflasyon rakamlarına döndü. Memur ve emekli zammında belirleyici faktör olan Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra 2022 yılının son 6 aylık enflasyon oranı belli olacak. Kasım ayı enflasyon oranları TÜİK tarafından yüzde 2,88 olarak açıklanmış ve son 5 aylık enflasyon artış oranı ise yüzde 14,04 olarak belirlendi. Şimdi hemen herkesin gözü Aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

Emekli ve Memur Zammı Belli Olacak

2022 yılına ait son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre emekli ve memur zammı belli olacak. Aralık ayı enflasyon rakamları belli olduktan sonra son 6 aylık enflasyon rakamları belli olacak. Kasım ayı enflasyon verileri açıklanmasının hemen ardından Temmuz ayı ile Kasım ayı arasındaki enflasyon oranı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

Aralık Ayı Enflasyon Beklentisi için en düşük yüzde 1,4, en yüksek beklenti ise yüzde 4,1 olarak açıklandı.

Aralık Ayı Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

Her ayın ilk günlerinde bir önceki aya ait enflasyon oranları açıklanmaktadır. Aralık ayı enflasyon oranları da 3 Ocak 2023 Salı günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından saat 10.00’da açıklanacaktır.

Son 5 Aylık Enflasyon Rakamları

Son 5 aylık enflasyon rakamlarını sizler için listeledik. Siz de enflasyon rakamlarını inceleyerek son 6 aylık enflasyon rakamlarını öğrenebilirsiniz. Bu kapsamda son 5 aylık enflasyon rakamları:

  • Temmuz ayı enflasyonu yüzde 2,37
  • Ağustos ayı enflasyonu yüzde 1,46
  • Eylül ayı enflasyonu yüzde 3,08
  • Ekim ayı enflasyonu farkı 3,54
  • Kasım ayı enflasyonu 3,51

Yıllık Enflasyon Beklentisi Belli Oldu

Yapılan bir araştırma sonucu Aralık ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlandı. Yapılan ankete göre 15 kurumun beklentisini incelediğimizde yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 67 olduğu ortaya çıkıyor. Yıllık enflasyon için de yapılan tahminlere göre en yüksek tahmin yüzde 69,1, en düşük tahmin ise yüzde 64,6 seviyesinde gerçekleştirildi. Yapılan ankete göre 11 kurumun 2023 yılı enflasyon beklentisi ise yüzde 44,5 oranında gerçekleşeceği yönünde oldu.

Ekonomi Haberleri