Artık Haftalar Kaldı! Asgari Ücret Zammı Sonrası Yeni Asgari Ücret O Seviyenin Üzerine Çıkabilir

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı haziran ayında da gündemin ilk sıraları arasında yer alıyor. Seçimlerin tamamlanmasının ardından maaş zammına ilişkin araştırmalar hızlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı haziran ayında da gündemin ilk sıraları arasında yer alıyor. Seçimlerin tamamlanmasının ardından maaş zammına ilişkin araştırmalar hızlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde dolar bazında asgari ücretin ne kadar olabileceğine dair bilgi vermişti. Milyonlarca asgari ücretli çalışan da Bakan Bilgin'in açıklamasının ardından hesaplamaları yakından takip ediyorlar.

Asgari Ücret Temmuz 2023 Zammı

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki haftalarda temmuz ayında asgari ücrette artış yaşanacağını resmen açıklamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücretin 500 dolara tekabül edebileceğini söylemişti. Bu çerçevede, dolar kuru ve enflasyon verileri ile asgari ücret zammı hesaplanıyor.

Asgari Ücret 10.000 TL Olacak Mı?

Asgari ücret eğer 500 dolara tekabül ederse gün kur ile birlikte 10.000 TL'nin üzerinden çıkmış olacak. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olması, kamu işçilerinin maaşlarının toplu iş sözleşmesi neticesinde yüzde 45 oranında artması ve en düşük emekli maaşının 22.000 TL'ye yükseleceğini duyurulması ile birlikte, asgari ücret için de 10.000 TL seviyesinin üzeri konuşuluyor ancak altı aylık enflasyon verileri de asgari ücret zammının hesaplanmasında belirleyici olacak.

Ekonomi Haberleri